Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt vrijedan oko 11 milijuna kuna

"Goričko sviralo" nova turistička atrakcija na Mađerkinu bregu u općini Štrigovi

Foto: Međimurska županija
Partner je mađarski grad Nagykanizsa, suradnici su biciklistički klub Mura avantura i Termál Út Kis-Balaton iz Mađarske

Gotovo 11 milijuna kuna vrijedan je projekt CycleSeeing Attractour – CSA, zahvaljujući kojem će se na Mađerkinom bregu izgraditi i opremiti biciklističko-informativni centar s vidikovcem "Goričko sviralo". Vodeći partner projekta vrijednog 1,463.966 eura je Općina Štrigova. Načelnik Stanislav Rebernik rekao je na konferenciji da je ideja o vidikovcu stara gotovo koliko i Općina.

Turistički koncept Brojke potvrđuju: Vir je hrvatska turistička destinacija godine

– Ovaj projekt dugo smo čekali, prolazio je brojne uspone i padove, no zahvaljujući ustrajnosti, došli smo do službenog početka. Sav trud se isplatio jer ćemo dobiti nužno potreban objekt koji će uz Društveni dom i Svjetski centar Pušipela zaokružiti našu ponudu u jedinstvenu priču – naglašava Rebernik.

Voditelj TZ-a Štrigove Josip Mikec dodao je da na Mađerkinu bregu već dugi niz godina provode brojne događaje, a izgradnjom vidikovca napokon će moći dostojno predstaviti ljepote Štrigove, gornjeg Međimurja i sjeverozapadne Hrvatske. Partner na projektu je mađarski grad Nagykanizsa, suradnici su biciklistički klub Mura avantura iz Hrvatske i biciklistička udruga Termál Út Kis-Balaton iz Mađarske. Voditelj provedbe projekta je Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Centar s vidikovcem osmislili su arhitekti Bojan Perhoč i Igor Perhoč iz tvrtke Urbia. Nova turistička atrakcija obogatit će turističku ponudu općine Štrigova poznate po crkvi svetog Jeronima u kojoj se nalaze freske Ivana Rangera, brojnim vinogradima i vrhunskim vinima, biciklističkim stazama, sportskim manifestacijama i kulturno-umjetničkim te eno-gastronomskim događajima

PARK PRIRODE LONJSKO POLJE I REGIONALNI PARK MOSLAVAČKA GORA Južna Moslavina - mamac za posjetitelje

. – Međimurska županija jedna je od najposjećenijih kontinentalnih destinacija u Hrvatskoj i iz godine u godinu učvršćujemo svoju turističku poziciju, no s obzirom na potencijal koji imamo, moramo težiti još većim brojkama – rekao je župan Matija Posavec.

Na malom prostoru, unutar osam kilometara zračne linije imamo, dodao je, Mađerkin breg, Svjetski centar Pušipela, Eko-turističku poučnu pješačku i biciklističku stazu Svetomartinska Mura, mlin na Muri, Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami" u Križovcu i "Matulov grunt" u Frkanovcu. Bespovratna sredstva iznose 1,244.371 euro.