Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Matjaš Oršuš

Čelnik romske zajednice osudio prekršaje i kaznena djela

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Romska zajednica nikako ne smije i neće dopustiti da bude talac takvih pojedinaca i nije zaslužila kolektivnu odgovornost, kazao je

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matjaš Oršuš ispričao se javno u ime Vijeća građanima za svaki prekršaj počinjen od strane pojedinaca, pripadnika romske zajednice.

Matija Posavec Otvoreno pismo najvišim državnim dužnosnicima Župan Posavec o suživotu: 'Naši građani žele samo pravo i pravdu'

- Romska zajednica najoštrije osuđuje svaki neprimjereni oblik ponašanja, narušavanja javnog reda i mira i drugih lakših ili težih kaznenih djela koja su se činila i čine od strane pojedinaca recidivista, koji su prepoznati kao članovi iz romske zajednice. Romska zajednica nikako ne smije i neće dopustiti da bude talac takvih pojedinaca i nije zaslužila kolektivnu odgovornost. Ograđujemo se i sramimo svakog oblika neprimjerenog ponašanja pojedinaca iz romske zajednice - rekao je Oršuš na sjednici Skupštine Međimurske županije.

Pozivao je romsku zajednicu da u zajedničkoj borbi zaustave svako nepoželjno ponašanje recidivista i širenje štete koju uzrokuju. - Pozivam sve nadležne institucije i sustave na pravovremenu reakciju i žurno djelovanje s ciljem da se svakog počinitelja adekvatno kazni i da se poduzmu sve moguće zakonske ovlasti u prevenciji i discipliniranju građana koji svojim neprimjerenim ponašanjem ili djelovanjem čine prekršajna ili kaznena djela. Romskoj zajednici želim poručiti da ćemo, od danas, strože voditi brigu o stanju njihovih romskih naselja i posebno se posvetiti borbi za rješavanje svih njihovih problema, ali ih jednako tako molim da se suzdrže od stvaranja naprasnih problema, kako u njihovim naseljima, tako i izvan njih - poručio je Matjaš Oršuš.  

Za jednake mogućnosti Osigurani produženi boravak i prijevoz do predškole za više od 300 djece