Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Nova ulaganja

Cikloturistički projekt ide dalje: I Pregrada dobila svoju pametnu klupu

pametna klupa
Foto: Krapinsko-zagorska županija
U sklopu projekta kojeg provodi Krapinsko-zagorska županija planirano je uređenje biciklističkih odmorišta i cikloturističkih info – punktova, odnosno nabava tri sjenice s klupama i stolovima

Pametna klupa u Pregradi postavljena je na Trgu Gospe Kunagorske, koristi solarnu energiju, ima vlastito napajanje i USB priključak te mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona i sličnih uređaja. Grad Pregrada nabavio ju je u sklopu projekta Krapinsko-zagorske županije 'Uređenje biciklističkih odmorišta na prekograničnoj RIDE&BIKE cikloturističkoj ruti'.

Inače, projekt Uređenje biciklističkih odmorišta na prekograničnoj RIDE&BIKE cikloturističkoj ruti provodi Krapinsko – zagorska županija u suradnji s gradovima Klanjcem, Pregradom i Zlatarom te općinama Hum na Sutli, Konjščina, Marija Bistrica i Sveti Križ Začretje.

Planirano je uređenje biciklističkih odmorišta i cikloturističkih info – punktova, odnosno nabava tri sjenice s klupama i stolovima, pet pametnih klupa, pet automata za popravak bicikala te tri hardverske jedinice s interaktivnim cikloturističkim kartama, priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije.