Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Master plan turizma Zagorja

Cilj 3100 novih radnih mjesta, milijun noćenja i 250 milijuna eura prihoda

Veliki Tabor
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Ostvare li se zacrtani ciljevi, otvorit će se 3100 novih radnih mjesta i od 1500 do 2000 novih smještajnih jedinica, od čega polovice u hotelima

Skupština Krapinsko-zagorske županije donijela je Masterplan turizma, strateški dokument koji je izradila tvrtka Horwath HTL. Ostvare li se zacrtani ciljevi, otvorit će se 3100 novih radnih mjesta i od 1500 do 2000 novih smještajnih jedinica, od čega polovice u hotelima. U hotelima bi zauzetost kreveta trebala porasti na oko 60 posto godišnje, a u kampovima i privatnom smještaju na 20 posto godišnje. Broj noćenja doseguo bi oko milijun, a izravni ukupni prihodi od turizma povećali bi se za sedam puta, na oko 250 milijuna eura.

- Ako nemate pravu viziju i strategiju onoga što želite i ako ne osluškujete tržište, onda sigurno ne možete doći do pravih rezultata - rekao je župan Željko Kolar.

Glavni investicijski projekti su Golf teren Kumrovec, Regionalni centar kompentencija u ugostiteljstvu i turizmu, Kompleks za vodene sportove Šemničke Toplice, Tematski park i Stubaki, projekt daljnjeg razvoja termi Stubičke Toplice. Sekundarni turistički projekti su Centar za posjetitelje, panoramski balon, sportsko-rekreativno-odmorišni kompleks Bedekovčanska jezera i luksuzni dvorac Mihovljan.