Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SASTANAK GRADONAČELNIKA S MINISTROM BUTKOVIĆEM

Cilj je što skorija gradnja drugog kolosijeka pruge Zagreb – Novska

Foto: Grad Kutina
Na sastanku s ministrom bili su čelnici Kutine, Novske, Popovače i Ivanić-Grada

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić održao je radni sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture s ministrom Olegom Butkovićem. Sudjelovali su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, gradonačelnik Novske Marin Piletić te prvi čovjek Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

KUTINA Tko ima mirovinu do 1000 kn dobiva 400 kn uskrsnice, a 300 kn za one koji imaju do 2000 kn

– Uputili smo inicijativu prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da se ubrza realizacija gradnje drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Novska.

U Ministarstvu smo naišli na veliku susretljivost i razumijevanje ministra Butkovića i suradnika. Informirali su nas o tijeku projekta, da je veći dio dokumentacije spreman te je za jedan dio projekta izrađena i građevinska dozvola koja se očekuje i za ostalo – rekao je gradonačelnik Babić.

Projekt je podijeljen u četiri faze, a jedna od njih novi je kolosijek na potezu Kutina – Novska.

– Spomenuta faza ima najveći stupanj pripremljenosti te će biti aplicirana za financiranje iz COVID fonda. Druge dionice pruge koje obuhvaćaju i gradnju novog kolosijeka na relaciji Dugo Selo – Kutina bit će prijavljene na druge fondove EU – napominje kutinski gradonačelnik te dodaje kako su se složili da je ova pruga prioritet na kojem treba intenzivno raditi.

Zahvaljujući nizu investicija znatno poboljšali kvalitetu usluge Karlovački hostel ima najmoderniju kuhinju na Crikveničkoj rivijeri

– Zajedno s ostalim gradonačelnicima uložit ću maksimalni trud lobiranjem i zahtjevima u Ministarstvu i HŽ-u da se novi kolosijek pruge realizira u mom sljedećem mandatu. Poboljšanje pruge Zagreb – Novska je dugo očekivano i time ćemo približiti Kutinu Zagrebu – zaključuje gradonačelnik.