Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
KUTINA

Tko ima mirovinu do 1000 kn dobiva 400 kn uskrsnice, a 300 kn za one koji imaju do 2000 kn

1/2
Foto: Grad Kutina
Od 2018. godine umirovljenici s mirovinama manjima od 2000 kuna s područja Grada Kutine dobivali su božićnice, a ove godine uvode se i nove potpore u povodu Uskrsa, tj uskrsnice.

U povodu uskrsnih blagdana bit će isplaćene i uskrsnice za umirovljenike s mirovinama manjima od 2000 kuna, najavljeno je iz kutinske gradske uprave.

Tjedan oftamologije u Bjelovaru obilježen humanitarnom akcijom Ultrazvučna sonda za operacije sive mrene stiže u bjelovarsku bolnicu

Umirovljenicima čija je mirovina manja od 1000 kuna bit će isplaćena jednokratna novčana potpora od 400 kuna, a umirovljenicima čija je mirovina od 1000 do 2000 kuna bit će isplaćena jednokratna novčana potpora u iznosu od 300 kuna.

Osigurano u proračunu

Od 2018. godine umirovljenici s mirovinama manjima od 2000 kuna s područja Grada Kutine dobivali su božićnice, a ove godine uvode se i nove potpore u povodu Uskrsa, tj uskrsnice.

– Nakon tri godine božićnica, drago mi je što će ove godine biti isplaćene i uskrsnice umirovljenicima s mirovinama manjim od 2000 kn. Posljednje tri godine dodjeljuju se božićnice za umirovljenike te je 2020. godine Grad Kutina u svrhu jednokratnih novčanih potpora za Božić osigurao 270.000 kuna. U tu je svrhu isplaćeno 749 božićnica od 300 kn te 111 božićnica od 400 kn. Potrebe za ovakvom vrstom pomoći postoje u našem gradu te smo pokušali postupak dodjele potpora pojednostaviti kako bi naši umirovljenici što lakše ostvarili ta prava.

Želja nam je poboljšati uvjete našim umirovljenicima te su potpore samo jedna u nizu mjera kojima se to nastoji učiniti – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zahvaljujući nizu investicija znatno poboljšali kvalitetu usluge Karlovački hostel ima najmoderniju kuhinju na Crikveničkoj rivijeri

Zahtjev do 22. ožujka

Kako bi se ostvarilo pravo na uskrsnicu, potrebno je u gradsku vijećnicu dostaviti presliku osobne iskaznice ili osobnu iskaznicu samo na uvid, presliku odreska od mirovine ne starije od tri mjeseca te presliku tekućeg računa ako ga imaju.

– Svi naši umirovljenici koji su dobili potporu za Božić ne moraju ponovno dolaziti i donositi podatke pošto ih već imamo u sustavu te će im uskrsnice biti isplaćene. Umirovljenike koji su stekli pravo na uskrsnice od 11. mjeseca 2020. godine pozivamo da dođu u sobu broj 3 gdje će ih čekati tiskanica ili da putem e-mailova, preko svoje unučadi, djece itd., dostave spomenute podatke.

Podatke mogu snimiti mobitelom i poslati, a mi ćemo to uvesti u naš sustav. Molim da one koji nisu još podnijeli zahtjev, a mogu ostvariti tu potporu, da nam se jave do 22. ožujka, a sve potrebne obrasce mogu pronaći na web-stranici Grada. Onima koji nam se budu javili poslije Uskrsa nećemo moći isplatiti uskrsnice te još jednom molimo koliko god je moguće da se pridržavaju navedenih rokova – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.