Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Tjedan oftamologije u Bjelovaru obilježen humanitarnom akcijom

Ultrazvučna sonda za operacije sive mrene stiže u bjelovarsku bolnicu

Foto: Grad Bjelovar
Druga akcija je uključivanje u „Dane zajedničke sadnje“ Hrvatskih šuma na području UŠP Bjelovar

Humanitarnom prodajom slika i pošumljavanjem obližnje šume Bjelovarčani će dobiti iznimno bitnu ultrazvučnu sondu za operacije sive mrene. Naime, šestu godinu zaredom u Bjelovaru aktivno se obilježava Tjedan oftalmologije u organizaciji liječnika oftalmološkog odjela OB Bjelovar.

Zahvaljujući nizu investicija znatno poboljšali kvalitetu usluge Karlovački hostel ima najmoderniju kuhinju na Crikveničkoj rivijeri

Ove godine zbog Covida-19 nema predstave i drugih događaja, ali ipak akciju je kroz dvije aktivnosti podržao Lions klub "Nasta Rojc" Bjelovar. Prva aktivnost je vezana uz mogućnost razgledavanja i humanitarne prodaje slika koje su u vlasništvu očnog odjela OB Bjelovar. Naime, prije 2 godine, očni odjel je uz pomoć Likovne udruge Bjelovar, organizirao dobrotvorne likovnu kolonija te je tom prilikom odjelu donirano preko 30 slika. Sredstva od prodaje slika trebala su biti usmjerena za nabavu ultrazvučne sonde za operacije sive mrene.

Ove godine, slike će biti postavljene na facebook profilu Lions kluba Nasta Rojc, gdje će se provesti aukcija, s početnom procijenjenom cijenom, opisom i dimenzijama slike.

ĐAKOVO Posao za 53 žene, brinut će se o 318 korisnika

Druga akcija je uključivanje u „Dane zajedničke sadnje“ Hrvatskih šuma na području UŠP Bjelovar, koja će se održati u subotu, 13. ožujka 2021. godine u šumi Žabljački lug u blizini naselja Predavac, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Oštećenje vida nastalo zbog glaukoma je nepovratno pa su rano prepoznavanje bolesti, dijagnostika i pravovremeno liječenje iznimno važni, napominju s odjela oftamologije iz Opće bolnice Bjelovar.

OPREMANJEM MULTIFUNKCIONALNE UČIONICE ZAPOČEO 2,3 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN EU PROJEKT Djeci prilika da se pripreme za STEM područja

Osim humanitarnih akcija, u kratkom webinaru na Facebook stranicama Tjedna oftalmologije Bjelovar liječnici će pojasniti sve što će interesirati nazočne.