Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zahvaljujući nizu investicija znatno poboljšali kvalitetu usluge

Karlovački hostel ima najmoderniju kuhinju na Crikveničkoj rivijeri

1/3
Foto: Grad Karlovac
Uređen je prijamni ulaz i recepcija s novim sanitarnim čvorom i kafićem. U novom ruhu zasjali su restoran, ljetne terase...

Hostel Karlovac d.o.o. u Selcu odavno je omiljeno ljetovalište Karlovčana, no u zadnje se vrijeme profilirao i u edukativno-sportski hostel koji ima 61 sobu i 391 ležaj. Hostel je jedan od rijetkih objekata koji nije privatiziran, već je ostao u vlasništvu Grada Karlovca kako bi zadržao svoju ulogu u odgoju, obrazovanju i sportu, a zatim i turizmu.

OPREMANJEM MULTIFUNKCIONALNE UČIONICE ZAPOČEO 2,3 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN EU PROJEKT Djeci prilika da se pripreme za STEM područja

Omiljeno odmaralište

U mjesecima prije turističke sezone i dolaska sportaša na pripreme, radilo se na poboljšanju kvalitete usluge u objektu na samoj morskoj obali. Gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima obišao je hostel Karlovac, gradsku tvrtku koja je pretrpjela popriličnu financijsku štetu uslijed strogih pandemijskih mjera.

– Zahvala direktoru Smojveru i njegovim djelatnicima na trudu, a posebno na entuzijazmu koji nije bilo lako održati posljednjih godinu dana, pogotovo u turizmu. Mislim da će sezona pred nama dati vjetar u leđa svim planovima hostela Karlovac, a mi u gradskoj upravi svakako ćemo ih podržati – kazao je gradonačelnik Mandić.

Omiljeno odmaralište i okupljalište karlovačkih vrtićanaca, školaraca, sportaša i prije svega obitelji, u posljednje četiri godine bilježilo je znatan rast poslovanja i prihoda. Zahvaljujući takvoj poslovnoj politici pokrenut je niz investicija. Iz vlastitih sredstava, a dijelom i kredita, u hostel i njegovu rekonstrukciju i modernizaciju uloženo je 3,5 milijuna kuna, a Grad Karlovac u 2019. godini uložio je još pola milijuna kuna. Sagrađena su i tri nova apartmana s četiri zvjezdice, koji su se pokazali kao pun pogodak i smjer u kojemu bi se hostel u budućnosti mogao razvijati.

Foto: Grad Karlovac

– Prošle godine, usprkos svim poteškoćama, Grad je uložio 236.339,52 kuna u rekonstrukciju više od dvadeset godina stare kuhinje. Sada se hostel Karlovac može pohvaliti najmodernijom kuhinjom na cijelom području Crikveničko-vinodolske rivijere, koja ispunjava najviše uvjete HACCP standarda, što je itekako impresivno imajući na umu turističku i ugostiteljsku tradiciju ovog dijela jadranske obale – kazao je gradonačelnik.

Karlovčani i Karlovčanke kao skupina gostiju zbog kojih hostel primarno postoji, zahvaljujući dobrim odlukama vlasnika, i ubuduće će uživati u svom omiljenom okupljalištu i ljetovalištu.

– Iako nas sve pritišće kriza, mislim da trenutno nepovoljno stanje otvara mogućnosti za zaokret i novi početak turizma kroz digitalnu i zelenu tranziciju i udovoljavanje potrebama post COVID putnika. Istraživanja pokazuju znatne pomake u potražnji i turizam će se morati mijenjati u skladu s time, pa tako i hostel Karlovac – kazao je Dario Smojver, direktor hostela Karlovac.

I dok svoju prepoznatljivu vizuru hostel Karlovac ne mijenja, unutrašnjost se konstantno poboljšava na zadovoljstvo gostiju. U potpunosti je uređen prijamni ulaz i recepcija s novim sanitarnim čvorom i kafićem. U novom ruhu zasjao je restoran kapaciteta više od 400 posjetitelja kao i ljetne terase i službeni uredi, ‘osvježene’ su sobe i spavaone. Uz to, napravljeno je novo parkiralište i otvoren veliki kafić na ljetnoj terasi uz more i igralište, s prekrasnim pogledom. Zbog svega ponuđenog hostel Karlovac otvoren je cijelu godinu.

VOZILO ZA POTREBE ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA ĐAKOVA Novi kombi za prijevoz sportaša i djece

Veseli što je hostel Karlovac u Selcu ponovno postao omiljeno okupljalište Karlovčana i njihovih obitelji. U normalnim okolnostima hostel godišnje posjeti više od 6000 gostiju iz 25 zemalja, koji ostvare više od 30.000 noćenja. Međutim, u prošloj COVID-19 godini taj broj pao je na svega 28 posto gostiju, ali veseli činjenica da su gotovo 90 posto gostiju činili naši sugrađani koji su uživali u ljepotama Selca i njegove ljekovite i blage klime.

Natkrivanje igrališta

– Sasvim je izvjesno da će promjene uzrokovane pojavom virusa COVID-19 znatno promijeniti navike i potrebe dosadašnjih gostiju i zato je nužno da što prije odgovorimo na nove izazove. U našem slučaju to je moguće samo uz investiranje i podizanje kvalitete smještaja i usluge. Sada je jasno vidljivo koliko je rizično previše ovisiti o stranim gostima i drugim državama, odnosno vrlo je važno biti poslovno samodovoljan kako bi se i u takvim uvjetima poslovanja osigurala financijska egzistencija – smatra Dario Smojver.

Gradonačelnik Mandić i direktor Smojver složili su se da bi natkrivanje postojećeg sportskog igrališta omogućilo novu dimenziju usluge, pa je u planu to i realizirati.