Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Obilježen Dan europskog broja 112

Civilna zaštita bit će jedan od stupova zaštite i spašavanja

Foto: slavonski.hr
Učenici požeških osnovnih škola svojim su tijelima na Trgu sv. Terezije Avilske formirali broj 112 za fotografiju iz zraka

Europski dan broja 112 prigodno je obilježen u Požegi u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite – Službe civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

U Požegi predstavljen 1,26 milijuna kuna vrijedan koncertni klavir Instrument koji će Glazbenoj školi otvoriti mnoga vrata i mogućnosti

Kako je istaknuto, Sustav 112 u Hrvatskoj je uspostavljen 2005. godine, a djeluje unutar Ravnateljstva civilne zaštite i osigurava neprekidno zaprimanje dojava o neposrednim i nadolazećim opasnostima. U obilježavanju su sudjelovali učenici požeških osnovnih škola koji su svojim tijelima na Trgu sv. Terezije Avilske formirali broj 112 za fotografiju iz zraka.

– Žurni centar 112 u našoj županiji tijekom godine zaprimi između 3000 i 5000 poziva, što je na razini prosjeka u Hrvatskoj. Imamo izvrsnu suradnju sa svim žurnim službama koje kao centar pozivamo u slučaju većih nesreća i katastrofa, uključujući i civilnu zaštitu koja će, osnivanjem Ravnateljstva civilne zaštite, u okviru MUP-a zasigurno biti jedan od stupova zaštite i spašavanja – rekao je voditelj Službe civilne zaštite za Požeško-slavonsku županiju Slavko Marinac.

Dobru suradnju između Centra 112 i Požeško-slavonske županije naglasio je župan Alojz Tomašević.

Sport u službi turizma Rukometaši PPD Zagreba kao ambasadori Lipika i županije

– Drago mi je da su ovdje i mališani iz osnovnih škola kako bi se iz prve ruke upoznali sa značenjem žurnih službi i ovog jedinstvenog broja. Čestitam svim djelatnicima i institucijama koje su blisko vezane uz taj broj i neka uvijek potrebe naših građana i njihova sigurnost budu na prvom mjestu – rekao je Tomašević.