Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Obilježen dan branitelja Zagrebačke županije

Da nije bilo branitelja, ne bi bilo suverene države

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Vijence su položili župan Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine Mato Čičak

Puštanjem vjenčića i bijelih ruža u rijeku Kupu te paljenjem svijeća, delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem te predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom u petak je odala počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije.

Velika Gorica Srednjoškolski centar u novom ruhu početkom sljedeće godine

Tog se dana, odlukom Županijske skupštine donesenom u ožujku 2013. godine, obilježava Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, u sjećanje na taj datum 1991. godine, kada je u Pokupskom, na bojištu uz rijeku Kupu, raspoređena 2. „A“ brigada Zbora narodne garde (2. gardijska brigada „Gromovi“).

– U posebnim prigodama paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na mostu u Pokupskom s pijetetom se prisjećamo naših branitelja koji su za Hrvatsku dali ono najvrednije – vlastiti život. Svim braniteljima Zagrebačke županije čestitam njihov dan, sa željom da ih prati dobro zdravlje! – izjavio je župan Stjepan Kožić, a prigodno se obratio i Čičak.

– Da nije bilo branitelja, danas ne bi bilo ni suverene Hrvatske, stoga moramo skrbiti o njima kako odavanjem počasti tako i kroz proračun – izjavio je u petak Čičak.

U Distributivni centar u Velikoj Gorici stigao je uređaj vrijedan 1,6 milijuna kuna Zahvaljujući sortirnom stroju, ove godine očekujemo plasirati do 200 tona jagodastog voća

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnje centralno obilježavanje, planirano u Ivanić-Gradu, nije se održalo. Inače, do sada se Dan branitelja obilježio u općini Pokupsko 2013. godine te gradovima Samoboru (2014.), Jastrebarskom (2015.), Vrbovcu (2016.), Zaprešiću (2017.), Dugom Selu (2018.) i Velikoj Gorici (2019.).