Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Nakon godina rada u neprimjerenom prostoru

Đakovo dobiva novi Centar za socijalnu skrb, investicija vrijedna 15,2 mil. kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Projekt će znatno podići kvalitetu rada zaposlenika Centra

Đakovo dobiva novu zgradu Centra za socijalnu skrb, a pothvat je to vrijedan 15,2 milijuna kuna, od čega 14,5 milijuna stiže iz EU fondova. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike osigurava 698.610 kuna, a Grad Đakovo kao partner na projektu ustupio je građevinsko zemljište. Održana je nedavno i uvodna konferencija projekta "Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo".

ŽUPANIJA IZDVOJILA 7 MILIJUNA KUNA Nova školska sportska dvorana u Đakovačkim Selcima

Adekvatan i opremljen

Centar za socijalnu skrb Đakovo godinama svoju djelatnost obavlja u neprimjerenom prostoru pa se gradnjom nove zgrade želi osigurati dostupan, adekvatan i suvremeno opremljen prostor u kojem će se realizirati osnovna djelatnost Centra, ali i različiti programi i aktivnosti kojima je cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina u zajednici. Zgrada će se prostirati na 1300 kvadrata s 47 potpuno opremljenih infrastrukturnih jedinica. Nabavit će se i vozila.

– Projekt je vrlo bitan za funkcioniranje sustava socijalne skrbi, a Osječko-baranjska županija je uključena u njega jer se dio Centra za socijalnu skrb nalazi u prostorijama u vlasništvu županije. Kada Centar bude imao svoje nove prostore, mi ćemo sadašnji prostor iskoristiti za proširenje Doma za starije i nemoćne u Đakovu – najavio je župan Ivan Anušić. Ravnateljica CZS Đakovo Dubravka Petrović istaknula je kako će se izgraditi zgrada "koja će biti funkcionalna, moderna i gdje će se moći kvalitetno raditi s korisnicima".

Uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova Do 2020. u Đakovu ugovoreno 550 milijuna kuna projekata

Dugo očekivani projekt

– Ovo je dugoočekivani projekt koji će znatno podići kvalitetu rada zaposlenika Centra, ali i unaprijediti usluge prema korisnicima – kazao je gradonačelnik Marin Mandarić.

– Izgradnja novog Centra u Đakovu je neophodna osobito ako imamo u vidu tragediju koja se dogodila u ljeto 2019. Također, upravo smo predstavili akcijski plan koji u sebi podrazumijeva izgradnju infrastrukture i povećanje broja zaposlenih, ali i niz drugih elemenata koji će donijeti bolju budućnost sustavu socijalne skrbi – poručio je pak ministar Josip Aladrović.