Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPANIJA IZDVOJILA 7 MILIJUNA KUNA

Nova školska sportska dvorana u Đakovačkim Selcima

Foto: Osječko-baranjska županija
Sve matične škole u OBŽ-u imaju sportsku dvoranu

U Selcima Đakovačkim, prigradskom naselju Grada Đakova, otvorena je novoizgrađena školska sportska dvorana, i to u okviru OŠ Đakovački Selci. Dvorana će se koristiti za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture 151 učenika ove škole te za školske manifestacije. Izgradnja dvorane ukupne vrijednosti više od 7 milijuna kuna financirana je sredstvima Osječko-baranjske županije.

Uz 6 posto vlastitih ulaganja Našice i okolne općine realiziraju projekt od 208 milijuna kuna Gradnja i sanacija kanalizacije i vodoopskrbe za bolji životni standard

U njeno opremanje uloženo je 440.000 kuna, a nakon uspješne prijave Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo je 400.000 kuna za ovaj projekt iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Gradnja je počela krajem 2017. godine, završena je u ugovorenom roku te ima pravomoćnu uporabnu dozvolu.

– Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu škola kojima je osnivač, u bolju i kvalitetniju opremu za nastavnike i učenike, pa danas sve matične osnovne škole imaju sportsku dvoranu. U svim osnovnim školama osigurali smo besplatni obrok za učenike, koji ovdje dijelom sufinancira Grad Đakovo, a na čijem smo području energetski obnovili šest osnovnih i srednjih škola, što je vrijednost od gotovo 20 milijuna kuna – kaže župan Ivan Anušić.

USPJEH U POVLAČENJU NOVCA ZA PROJEKTE Iz EU fondova 528 kuna po stanovniku

U zadnje četiri godine Osječko-baranjska županija izgradila je četiri nastavno-sportske dvorane, u osnovnim školama Lug, Satnica Đakovačka, Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu te Đakovački Selci, a u tijeku je izgradnja dvorane Područne škole Marijanci. Ukupna vrijednost tih projekata je 15,65 milijuna kuna.