Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova

Do 2020. u Đakovu ugovoreno 550 milijuna kuna projekata

Foto: Maja Muškić
Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnici Goran Ivanović, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić posjetili su nedavno Grad Đakovo i sastali se s dogradonačelnicima Antunom Galićem i Robertom Francemom

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnici iz IV. izborne jedinice s područja Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić posjetili su nedavno Grad Đakovo, gdje su sa zamjenicima gradonačelnika Antunom Galićem i Robertom Francemom održali radni sastanak.

ČAZMA Novi kamion Komunalija vrijedan je 1,4 milijuna kuna

Na sastanku su se mogle čuti dobre vijesti za Grad Đakovo za iduće razdoblje, ali isto tako i razlog za zadovoljstvo učinjenim u prošlom financijskom razdoblju. Kako je istaknula ministrica Tramišak, u prošlom financijskom razdoblju do 2020. na području Grada Đakova ugovoreno je više od 550 milijuna kuna vrijednih projekata.

Kvalitetniji život

– Govorimo o iznosu većem od pola milijarde kuna i projektima koji se tiču unaprjeđenja kvalitete i standarda života u Gradu Đakovu. Tu naravno ističem velike projekte vodno-komunalne infrastrukture od kojih su neki u realizaciji, a neki su ugovori tek potpisani, kao i svih drugih projekata koji puno znače za život građana. Tu je, spomenimo, i projekt Zaželi. Osobno sam bila svjedok tome koliko je kapaciteta uložio Grad Đakovo da izvuče maksimalnu vrijednost projekta i zaposli maksimalni broj žena – rekla je ministrica Tramišak.

Kada se govori o novom programskom razdoblju 2021. – 2027., RH ima na raspolaganju izdašna sredstva, a Grad Đakovo, istaknula je, ima nove planove, spremne projekte usmjerene direktno na razvoj gospodarstva, poput poslovnih gospodarskih zona i poduzetničkih inkubatora, gdje se traži prostor i europska sredstva kako bi se izgradili.

GAREŠNICA Nastavlja se gradnja vodovoda u Dišniku i kroz Veliki Pašijan

– Ministarstvo regionalnog razvoja, i ja kao ministrica tu sam da pomognem, dam podršku i usmjerenje. Već sada je dobar trenutak razgovarati o konkretnim investicijama i konkretnim projektima – poručila je Nataša Tramišak.

Simbol poduzetništva

Posjetili su i Đakovačko-osječku nadbiskupiju, gdje su im se pridružili i saborski zastupnici s područja V. izborne jedinice te župani Ivan Anušić i Božo Galić.

PRIJAVITI SE MOGU GRADOVI I ŽUPANIJE DO ISTEKA SREDSTVA Za projektnu dokumentaciju do 280.000 kuna

– Đakovo kao centar ovog dijela Slavonije, Baranje i Srijema zasigurno je grad koji simbolizira obrtništvo i poduzetništvo. Intencija je da u novoj europskoj perspektivi od 2021. do 2027. što više europskog novca završi u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Za taj se novac treba pripremiti. Jasno je da čelnici jedinica lokalne samouprave moraju znati da će taj novac doći samo ako nam projekti budu kvalitetni. I ljudi kao što je župan Ivan Anušić smatraju da zaslužujemo više, ali ne u smislu socijalne pomoći, nego one prave pomoći kad je posrijedi proračun RH – kazao je saborski zastupnik Goran Ivanović.