Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Gradonačelnik Marin Mandarić ugostio je članove Hrvatskog karate saveza

Đakovo nositelj kvalitete hrvatskog karatea

Gradonačelnik Mandarić ugostio članove Hrvatskog karate saveza
Foto: Maja Muškić
Cipek je Đakovo posjetio uoči sastanka u Osijeku, gdje je planirano okupljanje predstavnika tridesetak klubova

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić ugostio je predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka sa suradnicima. Razgovarali su, među ostalim, o aktualnoj situaciji u karateu, osobito poteškoćama koje je izazvala pandemija koronavirusa.

Đakovo Svi Zajedno Đakovo uspješno i u drugoj fazi projekta "Zaželi" Teško zapošljive žene brinut će se o starijima, nemoćnima i samcima

Cipek je naglasio da je HKS iznimno dobro organiziran sportski savez koji u svom članstvu ima 183 kluba od Vukovara do Dubrovnika, s približno 10.000 registriranih natjecatelja i 490 trenera. Pohvalio je rad Karate kluba Đakovo rekavši da u Slavoniji i Baranji djeluje tridesetak klubova, a Đakovo je bio i jest dugogodišnji nositelj kvalitete hrvatskog karatea. Klub je to, kako je rekao, koji je od samog osnutka u Hrvatskom karate savezu, a koji ove godine obilježava 50 godina djelovanja i koji se oduvijek isticao po rezultatima i kvaliteti natjecatelja.

Inače, Cipek je Đakovo posjetio uoči sastanka u Osijeku, gdje je planirano okupljanje predstavnika tridesetak klubova. Objasnio je da je karate od veljače zbog epidemioloških mjera pogođen smanjenim obujmom svih aktivnosti. Kako su djeca ponovno krenula u školu, a i klubovi otvaraju svoja vrata, odlučio je posjetiti cijelu RH, odnosno sve županijske karate saveze, a prva u nizu upravo je Osječko-baranjska županija.