Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Projekt Splitsko-dalmatisnke županije za ruralna područja 'Tu je tvoj dom'

Danas otvoren javni poziv obiteljima za potporu do 120.000 kuna za gradnju ili obnovu kuće

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Programom se financira kupnja građevinskog zemljišta, troškovi stručnog nadzora, izrada projektno – tehničke dokumentacije, kupnja kuće ili stana za stanovanje, kao i izgradnja, adaptacija i rekonstrukcija neuseljivih i neuvjetnih kuća za stanovanje

"Tu je tvoj dom", projekt poticanja doseljavanja i ostanka mladih obitelji u ruralnim područjima Splitske županije, kojima će županija bespovratno odobravati iznos od 40.000 do 120.000 kuna, predstavio je u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a na mrežnim stranicama Županije navedeni su uvjeti za ostvarivanje poticaja.

-Procjenjujem da je današnji dan prekretnica u mjerama i programima koje smo do sada donosili vezano za demografsku obnovu naše županije. Kroz niz mjera koje smo do sada imali, kao krovnu mjeru predstavljamo ovu današnju. Javni poziv za ovaj program izići će u četvrtak 14. ožujka, a interes za ovaj program već je izuzetno velik. U ovom trenutku osigurali smo 4 milijuna kuna, a krajnji cilj nam je da u periodu od tri godine vratimo ili ostavimo gotovo 300 obitelji na područjima na koja se ovaj poticajni program odnosi. Želja nam je da ova mjera bude poticaj i svim lokalnim zajednicama s područja naše županije. Neke od njih već su izrazile interes sudjelovanja u ovim programima kroz dio svojih vlastitih proračuna – rekao je Boban.

Na području Splitsko dalmatinske županije više od 200 naselja, 32 grada i općine raspoređene su u pet kategorija prema indeksu razvijenosti i sa 4 kategorije prema broju djece obuhvaćene su ovim programom sufinanciranja.

Blaženko Boban Župan Blaženko Boban izdašnim financijskim mjerama želi vratiti ljude u napuštena sela Mladima 100.000 kuna ako ostanu u Zagori

Programom se financira kupnja građevinskog zemljišta, troškovi stručnog nadzora, izrada projektno – tehničke dokumentacije, kupnja kuće ili stana za stanovanje, kao i izgradnja, adaptacija i rekonstrukcija neuseljivih i neuvjetnih kuća za stanovanje.

Na natječaj se mogu prijaviti supružnici ili samohrani roditelji do 45 godina starosti, obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje nigdje u Hrvatskoj i obitelji koje žele izgraditi svoj dom u Splitsko dalmatinskoj županiji, u mjestima određenog indeksa razvijenosti.

Imotski demografske mjere Za prvo dijete 10.000, za drugo 20.000 a za treće i svako iduće 50.000 kuna