Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
REKORDNIH 72 IZLAGAČA

Dani zahvalnosti u Nedelišću: Brojne udruge pokazale raskoš međimurske tradicije

1/3
Foto: Međimurska županija
Najviše pozornosti privukao je gastro show u kojem je svoje snage u izradi i pripremi kobasica odmjerilo 8 ekipa s područja općine Nedelišće. Jela je ocjenjivao tročlani žiri na čelu s poznatim hrvatskim kuharom Tomislavom Špičekom

Ljubitelji gastro tradicije i kulturne baštine međimurskog kraja okupili su se prošlu subotu na šesnaestim po redu Danima zahvalnosti za plodove zemlje, najdugovječnijoj i najvećoj jesenskoj manifestaciji u Općini Nedelišće.

šezdesetak izlagača Podravsko-prigorski izlagači predstavili se na 3. Međimurskom placu u Nedelišću

Manifestacija okuplja cekeraše, pletilje, mnogobrojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje najbolje proizvode. „Plodovi zemlje“ kao nit vodilja proteže se kroz svaki izložbeni štand, a posebnu notu manifestaciju daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima.

Ove godine okupilo se rekordnih 72 izlagača, među kojima su bili gosti iz Slovenije i Mađarske, ali i drugih krajeva Hrvatske

“Svako naše mjesto u Međimurju s posebnim ponosom obilježava Dane zahvalnosti, no ova manifestacija u Nedelišću najveća je manifestacija ovakvog tipa u našoj županiji, pa i šire. Već odavno je prešla županijske i međunarodne okvire te ćemo ju dići na još veću razinu kako bi postala centar gastro zbivanja u Međimurju”, istaknula je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. 

DIGITALNI AUTOBUS U ČAKOVCU Međimurska županija dobar primjer učinkovite javne uprave

Održan je i bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić i Dječjeg vrtića Zvjezdica, Folklorna skupina Zalakaros, Mažoretkinje Nedelišća, KUD Šandorovec, KUD Vodnjan i KUD Lupoglav.

Najviše pozornosti privukao je gastro show u kojem je svoje snage u izradi i pripremi kobasica odmjerilo 8 ekipa s područja općine Nedelišće. Jela je ocjenjivao tročlani žiri na čelu s poznatim hrvatskim kuharom Tomislavom Špičekom uz kojeg su bili Sandra Nedeljko i Eugen Đurđek.