Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Povelje zahvalnosti

"Darivanjem krvi pomažete drugima, ali i sebi"

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Tomislav Maraković, policijski službenik iz Nove Gradiške krv je puta darivao s 18 godina, odmah po završetku srednje policijske škole. I tako je krenulo. Iako su mu tek 44 godine, Maraković je do sada već 78 puta darivao dragocjenu tekućinu

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježen je u Brodsko-posavskoj županiji svečanim prijemom i dodjelom povelja zahvalnosti ljudima koji su na desetke puta nesebično darivali dio sebe kako bi pomogli drugima. Na svečanosti je istaknuto kako su višestruki darivatelji svojevrsni heroji današnjice koji svoju humanost i veličinu svakodnevno iskazuju spašavanjem nečijih života.  Kao takvi, trebali bi biti istinski uzor mladima.

Ulaganje u službe u sustavu Stožera civilne zaštite Donacije KPA Marsoniji i brodskoj stanici HGSS-a

- Preporučio bih svakome tko je u mogućnosti da daruje krv i tako pomogne drugima. Na taj način ujedno pomažemo i sami sebi, jer kontroliramo svoje zdravstveno stanje. Povelja zahvalnosti za mene predstavlja priznanje za iskazanu čovječnost i ljudskost svima koji su je dobili - rekao je Tomislav Maraković, policijski službenik iz Nove Gradiške, kojemu je dodijeljeno priznanje za jubilarnih 75 darivanja.

Plemeniti Novogradiščanin krv je puta darivao s 18 godina, odmah po završetku srednje policijske škole. I tako je krenulo. Iako su mu tek 44 godine, Maraković je do sada već 78 puta darivao dragocjenu tekućinu, no smatra da je mogao učiniti i više.

- Mogao sam kao i još neki darivatelji do sada i više puta darivati krv, ali dijelom zbog nekakvih obveza, a dijelom zbog zanemarivanja malo smo kiksali – dodao je Maraković.