Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Ulaganje u službe u sustavu Stožera civilne zaštite

Donacije KPA Marsoniji i brodskoj stanici HGSS-a

1/2
Foto: Zvonimir Penić
Županija je Klubu za podvodne aktivnosti Marsonia na korištenje dala dva stambena kontejnera s ugrađenim klima-uređajima

U Slavonskom Brodu potpisan je ugovor o skladištenju, čuvanju i korištenju opreme prema kojem je Brodsko-posavska županija Klubu za podvodne aktivnosti Marsonia na korištenje dala dva stambena kontejnera s ugrađenim klima-uređajima vrijedna 65 tisuća kuna.

U Slavonskom Brodu održano 10. međunarodno savjetovanje o zavarivanju Zavarivači su u svijetu vrlo traženi, samo u Njemačkoj nedostaje ih čak 40 tisuća

Također, Brodsko-posavska županija donirala je 30 tisuća kuna Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja za uređenje i opremanje službenih prostorija u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. U ime KPA Marsonia ugovor je potpisao predsjednik Kluba Robert Kalanj, a u ime HGSS-a pročelnik stanice u Slavonskom Brodu Boris Lovrić. Tom prilikom predstavljena je i oprema dobivena iz prekograničnog projekta Jentrap koji je Brodsko-posavska županija kao vodeći prijavitelj provela u suradnji s Gradom Šapcom u Srbiji.

Župan Danijel Marušić i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković u svojstvu načelnika Stožera civilne zaštite podsjetili su na sva ulaganja u opremanje žurnih službi s ciljem boljeg i bržeg postupanja i djelovanja, pa tako i na raniju donaciju od 20 tisuća kuna KPA Marsoniji za nabavku kombija.

Za bolju dostupnost zdravstvenih usluga Zavodu za hitnu medicinu dva nova moderna vozila

– Brodsko-posavska županija kontinuirano ulaže u službe u sustavu Stožera civilne zaštite kroz opremanje, edukaciju, poboljšanje materijalno-tehničkih uvjeta rada i opremanje specijalističkih postrojbi. Vidimo da iz godine u godinu ima sve više kriznih situacija i zato je dobro da, kad ih već ne možemo spriječiti, budemo kadri na njih odgovoriti – kazao je Bošnjaković.