Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Za bolju dostupnost zdravstvenih usluga

Zavodu za hitnu medicinu dva nova moderna vozila

Foto: bpz.hr
Zadnje vozilo nabavili smo 2017., a ove godine dva nova vozila. Svakako ćemo u idućim godinama nastojati zadržati taj kontinuitet od barem jednog vozila godišnje u prosjeku, rekao je zamjenik župana Damir Mirković

Dva nova i suvremeno opremljena vozila hitne pomoći za koja su sredstva osigurana u županijskom proračunu postala su dio voznog parka Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. Riječ je o vozilima vrijednim nešto više od 1,14 milijuna kuna, a financirana su iz decentraliziranih funkcija. Vozila su opremljena po svim standardima Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i u skladu su s propisima Europske unije.

80 godina internog odjela Opće bolnice U Slavonskom Brodu medicina je uvijek bila vrhunska

Ključeve vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Branku Godiću uručio je zamjenik župana Damir Mirković.

– Zadnje vozilo nabavili smo 2017., a ove godine dva nova vozila. Svakako ćemo u idućim godinama nastojati zadržati taj kontinuitet od barem jednog vozila godišnje u prosjeku. Na taj način podižemo razinu zdravstvene usluge na primarnoj razini i omogućujemo bolju dostupnost zdravstvene usluge na području hitne medicinske pomoći našim stanovnicima – rekao je Mirković.

Dani hrvatskog turizma u Brodsko-posavskoj županiji ‘Privući barem neke od milijuna putnika koji prođu kroz županiju’

Zadovoljstvo pojačanjem voznog parka nije krio ni ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Branko Godić. – Vozila su opremljena pogonom na sva četiri kotača te imaju poseban ovjes za prijevoz pacijenata. Koristit ćemo ih u urbanim područjima, ali i onima koja se nalaze izvan gradskih središta. Na taj način nastojimo osigurati kvalitetnu medicinsku skrb u cijeloj županiji – rekao je Godić.