Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
80 godina internog odjela Opće bolnice

U Slavonskom Brodu medicina je uvijek bila vrhunska

Foto: Zvonimir Penić
U Službi za internističke djelatnosti danas rade 53 liječnika te 127 medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja u šest odjela

Znanstveno-stručnim skupom “Medicina za život - život za medicinu” i prigodnom svečanošću u Slavonskom Brodu obilježena je 80. obljetnica postojanja i rada Službe za internističke djelatnosti Opće bolnice dr. Josipa Benčevića. Bila je to prigoda da se okupljeni prisjete utemeljitelja službe i odjela te istaknu vrhunske rezultate i postignuća koja ostvaruju iznimnim znanjem, zalaganjem i entuzijazmom svih sadašnjih i bivših djelatnika.

Predstavljen pilot-projekt Svjetska banka predlaže osnivanje zajedničkog Centra za stipendiranje studenata u Slavoniji

– Željeli smo pokazati sve ono što je bilo, sjetiti se svojih prethodnika i pokazati da smo znali znanstveno napredovati. U Slavonskom Brodu medicina je uvijek bila vrhunska i ljudi su se mogli liječiti jednako kvalitetno kao i u Zagrebu, a to mogu i dandanas – kazala je pročelnica službe prof. dr. sc. prim. Blaženka Miškić.

Razmjena iskustava Župan Marušić na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković istaknuo je da je brodska bolnica poznata i cijenjena u stručnim krugovima, prepoznata među pacijentima iz grada, županije i cijele Slavonije, a oduvijek su joj na neki način gravitirali i stanovnici susjedne Bosanske Posavine. On je iskoristio priliku i podsjetio na projekte koji se provode te iskazao poštovanje svim liječnicima i sestrama, sadašnjim i bivšim djelatnicima internog odjela brodske bolnice. U Službi za internističke djelatnosti danas rade 53 liječnika te 127 medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja u šest odjela.