Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županijska skupština traži od Vlade

ĐĐ grupi status tvrtke od interesa za RH

Štrajk u Đuri Đakoviću
1/3
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
U priopćenju se navodi kako Županijska skupština očekuje pokretanje postupka opoziva i imenovanje novih članova Nadzornog odbora te smjenu Uprave ĐĐ grupe i uprava u povezanim društvima ĐĐ Specijalna vozila i ĐĐ Industrijska rješenja.

Razmatrajući aktualno stanje u Đuri Đakoviću, predsjedništvo Skupštine Brodsko-posavske županije usvojilo je prijedlog zaključaka kojim se apelira na nadležna ministarstva i Vladu RH kao još uvijek važnog dioničara na poduzimanje hitnih kratkoročnih mjera i iznalaženje dugoročnih rješenja u koordinaciji s ostalim dioničarima u cilju prevladavanja trenutne iznimno teške situacije u ĐĐ grupi, koja je eskalirala neisplatom plaća za rujan te štrajkom radnika.

Župan Marušić donio dobru vijest radnicima Đure Đakovića Novac za plaće osiguran, slijedi nalaženje banke i stavljanje tvrtke na realnu osnovu

U priopćenju se navodi kako Županijska skupština očekuje pokretanje postupka opoziva i imenovanje novih članova Nadzornog odbora te smjenu Uprave ĐĐ grupe i uprava u povezanim društvima ĐĐ Specijalna vozila i ĐĐ Industrijska rješenja. Pritom je istaknut izniman značaj ĐĐ grupe i povezanih društava za gospodarsko, ali i demografsko stanje u Brodsko-posavskoj županiji.

– Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ grupe d. d. – navodi se u prijedlogu zaključka.

Stare Đurine lokomotive odsad u parku pored brodske Tvrđave Muzej industrijske baštine Stare Đurine lokomotive odsad u parku pored brodske Tvrđave

Zbog iznimne važnosti proizvodnje i skoro stogodišnje metaloprerađivačke tradicije za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, značaja i uloge u Domovinskom ratu te važnosti za nacionalnu sigurnost u smislu proizvodnje i održavanja vojne opreme, Županijska skupština zatražila je od Vlade da ĐĐ grupu uvrsti u popis pravnih osoba od posebnog interesa za RH.