Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
NEKADAŠNJE KINO

Derutna zgrada postaje Centar za posjetitelje

Garešnica
Foto: Grad Garešnica
U njoj će se vršiti prijem i evidencija posjetitelja, održavanje radionica, seminara, bit će tu i stalna postava interaktivnih slika zaštićenih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, suvenirnica tematski vezana za Poilovlje.

Intenzivirani su radovi na obnovi derutne zgrade nekadašnjeg kina u središtu Garešnice koja će biti preuređena u Centar za posjetitelje. Ta se zgrada obnavlja kroz najveći gradski turistički projekt „Zeleni vrtovi Poilovlja” vrijedan čak 21,6 milijuna kuna koji se sufinancira sredstvima EU.

Općina Rugvica Općina Rugvica zahvaljujući svojoj infrastrukturi privlači sve više poslovnih investitora Za izgradnju prometnica u zoni Rugvica-sjever 9,3 milijuna kuna

Riječ je o zahtjevnom građevinskom zahvatu, a radove izvodi graditeljska tvrtka Slukom iz Kutine. Završetkom obnove ta će zgrada dobiti reprezentativan izgled i postati središnja polazna i povratna točka za sve posjetitelje područja uz rijeku Ilovu koje pripada ekološkoj mreži Natura 2000., a nalazi se nedaleko od Garešnice.

Time će postati i središtem promicanja posebnosti prirodne baštine Poilovlja. Zgrada će biti obogaćena raznim sadržajima tako da će u njoj biti uređena multimedijalna sala s pozornicom, audiovizualni izložbeni prostor, turističko-informativni centar, edukacijski prostor i laboratorij, a imat će i lift, garderobu, prostor za odmor i okupljanje i druge sadržaje.

Po završetku radova poduzetnicima će na raspolaganju biti potrebna infrastruktura PROJEKT OD 5,6 MILIJUNA KUNA Radovi u Poduzetničkoj zoni primiču se kraju

U njoj će se vršiti prijem i evidencija posjetitelja, održavanje radionica, seminara, bit će tu i stalna postava interaktivnih slika zaštićenih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, suvenirnica tematski vezana za Poilovlje, a posjetiteljima će nuditi i mogućnost iznajmljivanja opreme poput dalekozora, čamaca i bicikala.