Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Od 17. do 26. kolovoza

Deset dana vrhunske zabave na jubilarnom 20. Špancirfestu

Bogat program na 20. Špancirfestu
1/3
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Dolaze UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski, Dubioza kolektiv...

UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski, Dubioza kolektiv, SARS, Zoran Predin, Zabranjeno pušenje... Zvučna glazbena imena dolaze na ovogodišnji jubilarni 20. Špancirfest koji će se od 17. do 26. kolovoza održati u Varaždinu.

Brend Varaždina i Hrvatske

Direktorica Turističkog ureda Jelena Toth kaže da jubilarni festival ima i možda najbolji program dosad; šezdesetak glazbenih programa, 28 koncerata na tri pozornice, 150 uličnih programa i brojnih drugih događanja koji će centar grada pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe. U Turističkoj zajednici grada Varaždina koja organizira festival uz potporu Grada Varaždina, sponzora i partnera, ističu da je Špancirfest u dvadeset godina izrastao u nezaobilaznu kulturno-turističku manifestaciju kontinentalne Hrvatske na 35 hektara varaždinske gradske jezgre u koju se slije oko 265.000 posjetitelja.

Varaždin Posjet delegacije Predstavnici Svjetske banke u Varaždinu

Radi poticanja kreativnosti za sve uzraste, ove godine osmišljen je i bogat program u Parku kreative s 40 radionica u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, bit će tu i popularni Vindiland kod Starog grada, a novost je zabavni park. Na LOOP glazbenoj klinici s 30 besplatnih edukativnih radionica svi koji to žele moći će se okušati u sviranju ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje. – Špancirfest je počeo s jednom ulicom, jednim suncobranom, jednim štandom, a danas nije samo postao brend našeg grada i Hrvatske, već je prepoznat i širom svijeta. Uvjereni smo da će ovo biti najbolji Špancirfest dosad – rekla je na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Tri glazbene pozornice

Priznanja stižu iz cijelog svijeta, pa je tako najveća kanadska turistička web stranica na popis najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala uvrstila i Špancirfest koji se našao uz bok manifestacijama u Lisabonu, Barceloni ili Budimpešti. Usto, Špancirfest je uvršten i na popis destinacija Mastercardove platforme Priceless Cities.

Zeleni otoci za razvrstavanje otpada Ekologija Za razvrstavanje otpada čak 7,2 milijuna kuna

Od tri glazbene pozornice, ulaznice će se naplaćivati samo kod Vile Bedeković zbog ograničenog broja sjedećih mjesta. Na toj će pozornici koncerte održati Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovski i Zoran Predin.

– Srce i duša festivala svakako su ulični zabavljači, koji će ove godine ponuditi više od 150 programa, od čega 70-ak izvedbi performera i 80-ak izvedbi uličnih glazbenika odabranih na natječaju "Postani heroj ulica Špancirfesta" – istaknula je J. Toth. 

Sandra Malenica Iščekivanje U studenom o Europskoj prijestolnici mladih Ivan Čehok i Zlatko Dalić Inicijativa na krilima uspjeha nogometne reprezentacije Grad Varaždin kandidira se za nacionalni nogometni kamp