Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomoć hrvatskim braniteljima u Sisku

Deset godina rada Ambulante za branitelje oboljele od PTSP-a i njihove obitelji

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Kroz ambulantu je do sada prošlo 8300 pacijenata te je obavljeno 49.000 konzultacija i pregleda

Obilježeno je deset godina rada Ambulante za branitelje oboljele od PTSP-a i njihove obitelji u prostoru Doma zdravlja Sisak Caprag.

Ulaganja u obranu od poplava na području županije U gradnju i obnovu 90 kilometara nasipa bit će uloženo 200 milijuna kn

Sredstva za njezin rad, 200.000 kuna godišnje, dolaze iz povećanog zdravstvenog standarda Sisačko-moslavačke županije. Ambulanta djeluje u sklopu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ iz Popovače.

– Krenuli smo 2009. godine jer smo htjeli doći bliže pacijentima, bilo je ljudima i teško putovati u Popovaču i imali su trošak. Do danas je kroz nju prošlo 8300 pacijenata i to je negdje 49.000 posjeta, što prvih pregleda, kontrolnih pregleda, skupne psihoterapije, dakle dolazaka radnom terapeutu, psihologu, odnosno široki dijapazon brige za psihičko zdravlje hrvatskih branitelja – rekla je ravnateljica NPB Popovača prim. dr. Marina Kovač napomenuvši kako su od prošle godine u istom prostoru otvorili Dnevnu bolnicu za psihijatriju i Dnevnu bolnicu za alkoholizam.

– Županija pomaže našim braniteljima kroz razne ambulante, a u ovoj konkretnoj Ambulanti u Capragu, punih deset godina, godišnje oko 200.000 kuna dajemo da bi ona mogla funkcionirati. Financijska sredstva su bitna, ali svakako je bitan i veliki napor svih ljudi koji rade za ovu Ambulantu i tu moram posebno pohvaliti našu ravnateljicu koja zajedno s timom stručnjaka, liječnika psihijatara, liječnika opće prakse i ostalih potrebnih stručnjaka, evo deset godina uspješno radi u ovoj Ambulanti – rekao je na prigodnoj svečanosti župan Ivo Žinić. 

“Inkubator PISMO” u Novskoj pokrenut je prošle godine Tehnička škola Sisak Od jeseni upis prve generacija tehničara za razvoj video igara