Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Tehnička škola Sisak

Od jeseni upis prve generacija tehničara za razvoj video igara

“Inkubator PISMO” u Novskoj pokrenut je prošle godine
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Već su počeli besplatni tečajevi engleskog jezika u vrtićima kao i radionice izrade video igara u osnovnim školama i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije

Od školske godine 2019./2020. u Tehničkoj školi Sisak kreće četverogodišnji program za razvoj video igara. Tada će se upisati prva generacija tehničara za razvoj video igara, a sisačka škola bit će po tome jedinstvena u Hrvatskoj.

Energetska učinkovitost Do zime dovršetak obnove zgrade u Rimskoj 28

Riječ je o eksperimentalnom programu kojem je 2. svibnja Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo pozitivno mišljenje, nakon što je početkom 2019. godine podnesen zahtjev za uvođenjem ovog novog obrazovnog programa.

Uvođenje četverogodišnjeg obrazovanja za razvoj video igara bio je jedan od ciljeva projekta Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, kojeg su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SIMORA pokrenuli s ciljem pretvaranja ove županije u središte gaming industrije.

- Uvođenjem novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara ostvareno je svih pet ciljeva projekta – kazuje Mario Čelan, direktor SIMORE.

videoigre U Novskoj predstavljen kurikul za novi srednjoškolski program Želiš li biti tehničar za razvoj videoigara, školovanje uskoro počinje

Naime, nedavno je otvorena i prva zgrada Poduzetničkog inkubatora u Novskoj u koji su se smjestili prvi start upovi koji su uz to dobili i potpore do 155.000 kuna za pokretanje posla, a u tijeku je uređenje još jedne zgrade. Ranije su počeli besplatni tečajevi engleskog jezika u vrtićima kao i radionice izrade video igara u osnovnim školama i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije.  

- Novi obrazovni program je bio posljednji zadani cilj, a potpuno se razlikuje od dosadašnjih obrazovnih programa jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu – dodaje Čelan istaknuvši kako će, nakon završenog školovanja, tržište rada dobiti mlade ljude, sposobne da samostalno izrade video igru.

sisak Poduzetnički krediti 2018. - 2019. godine Kamate su prvi put smanjene na gotovo nula posto