Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
NA SJEDNICI SAVJETA ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Deset ugovora i više od 60 milijuna kuna iz EU

Foto: Brodsko-posavska županija
Ugovore za pet projekata za Brodsko-posavsku županiju uručili su ministrica Nataša Tramišak i Tomislav Petrić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

U Našicama je na 11. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem svečano uručeno 10 ugovora za projekte s područja Brodsko-posavske županije za sufinancirane iz fondova EU. Ugovori su ukupno vrijedni 90,9 milijuna kuna, od čega su oko 60,6 milijuna kuna bespovratna sredstva.

Ugovore za pet projekata za Brodsko-posavsku županiju uručili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i Tomislav Petrić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU POČINJE S RADOM SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU POČINJE S RADOM Želimo biti pokretač gospodarstva u Slavoniji

Brodsko-posavskom županu Danijelu Marušiću uručeni su ugovori za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu, točnije za projekt “Simulacijsko-edukacijski centar za upravljanje rizicima od katastrofa” (vrijednost ugovora za pripremu projekta oko 1,75 milijuna kuna, bespovratno sufinancirano oko 1,49 milijuna kuna) te za izradu projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji (vrijednost ugovora za pripremu projekta oko 1,77 milijuna kuna, bespovratno sufinancirano oko 1,5 milijuna kuna).

– Presretan sam što su potpisnici iz naše županije potpisali vrijedne ugovore. Uz projekte koje je ugovorila Županija, izdvojio bih veliki, 29,9 milijuna kuna vrijedan projekt Tehničke škole za koji Županija mora osigurati sredstva, no vratit će se u stopostotnom iznosu. Riječ je o Regionalnom centru kompetentnosti Slavonika 5,0, koji je vrlo bitan za razvoj strukovnog obrazovanja – rekao je župan.