Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU POČINJE S RADOM

Želimo biti pokretač gospodarstva u Slavoniji

SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU POČINJE S RADOM
Foto: bpz.hr
Najmlađe, deveto javno sveučilište u Hrvatskoj ima odjele društvenohumanističkih, tehničkih i biotehničkih znanosti, Strojarski fakultet te Studentski centar.

Danas će započeti nastava na najmlađem, devetom javnom sveučilištu u Hrvatskoj, onom u Slavonskom Brodu, a činit će ga odjeli društveno-humanističkih, tehničkih i biotehničkih znanosti, Strojarski fakultet te Studentski centar Slavonski Brod. Sa sveučilišta su poručili kako žele biti jedan od pokretača gospodarstva u Slavoniji.

Od 3. kolovoza Stigla potvrda ministarstva – Sveučilište u Slavonskom Brodu i službeno registrirano

Privremeni rektor prof. dr. sc. Ivan Samardžić na proslavi Dana sveučilišta napomenuo je kako, uz mnoge odrađene aktivnosti, kao najveći zadatak slijedi priprema za reakreditaciju sveučilišta te je najavio zapošljavanje oko 20 profesora, što je zatraženo od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Želimo biti oni koji će motivirati mlade ljude da ostanu u Slavoniji, u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj, da ovdje studiraju, završe studije, osnuju obitelji i nastave živjeti tu kako bismo svi skupa imali sigurnu i kvalitetnu budućnost. Imamo iza sebe rezultate, a ciljevi koje smo si postavili nisu samo plemeniti, nego i realni i poželjni – naglasio je Samardžić.

Plan je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda i predstavljen je u velikoj vijećnici županijske uprave OLAKŠATI POSTUPANJE OPERATIVNIH POSTROJBI Predstavljen plan djelovanja civilne zaštite u Županiji

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, s brodskog su sveučilišta poručili da će u skladu s prostornim mogućnostima učiniti sve da studentima omoguće kvalitetnu nastavu kroz kontaktni oblik poučavanja, koji je jamstvo kvalitete studija i studiranja i osiguranja svih pretpostavki ishoda učenja, kompetencija i studijskih programa. Na svečanosti je predstavljen i vizualni identiteti Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a na njegovu službenom grbu nalazi se lik Ivane Brlić-Mažuranić.