Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OLAKŠATI POSTUPANJE OPERATIVNIH POSTROJBI

Predstavljen plan djelovanja civilne zaštite u Županiji

Plan je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda i predstavljen je u velikoj vijećnici županijske uprave
Foto: bpz.hr
Sam sadržaj plana djelovanja Civilne zaštite jedinica lokalne samouprave propisan je pravilnikom o nositeljima, sadržaju i postupcima izrade planskih dokumenata u civilnoj zaštiti te načinu informiranja javnosti u postupku njihovog donošenja.

Plan djelovanja civilne zaštite koju je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda predstavljen je u velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića i njegova zamjenika Stjepana Bošnjakovića. Dokument sadrži sve vitalne informacije koje će operativnim postrojbama civilne zaštite omogućiti lakše postupanje i djelovanje.

Izabran jednoglasno Slavonski Brod domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu 2023. godine

Predstavio ga je Ivan Nožina iz IN konzaltinga,ističući kako je plan usklađen sa Zakonom o sustavu civilne zaštite i zakonom o njegovim izmjenama, koji propisuje i da su jedinice lokalne samouprave dužne donijeti planove djelovanja civilne zaštite na temelju procjene rizika od velikih nesreća za područje te jedinice.

Sam sadržaj plana djelovanja Civilne zaštite jedinica lokalne samouprave propisan je pravilnikom o nositeljima, sadržaju i postupcima izrade planskih dokumenata u civilnoj zaštiti te načinu informiranja javnosti u postupku njihovog donošenja.Velika novina su i web gis karte koje su sastavni dio plana, a s pomoću njih se na jednostavan i interaktivan način može doći do svih vitalnih informacija koje su potrebne za brzo djelovanje prilikom potencijalnih ugroza.

Senat u Osijeku dao zeleno svjetlo, neizvjesnost u vezi s osnivanjem napokon prekinuta Slavonski Brod nakon šest godina iščekivanja dobio sveučilište, računaju i na studente iz BiH

U njima su sadržani podaci i informacije o prometnicama, potencijalnim uzročnicima katastrofa, taktičko- tehnički i logistički podaci, područja potencijalnih ugroza prema različitim procjenama i još mnogo toga što bi u ovakvim situacijama trebalo uvelike olakšati posao žurnim službama.