Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 65 pregleda
Varaždinska županija

DHMZ ukinuo obranu od tuče raketama

Foto: Varaždinska županija
Iz DHMZ-a navode da su razlog tome ograničena financijska sredstva i male količine raspoloživih protugradnih raketa

U Varaždinskoj županiji će Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske (DHMZ) tijekom ove sezone provoditi operativnu obranu od tuče samo u prizemnim generatorima, a ne i raketama.

zeleni se Nastavak sadnje stabala po Varaždinu

DHMZ poslove operativne obrane od tuče provodi sukladno Pravilniku o operativnom djelovanju sustava od obrane od tuče, a Varaždinska županija je jedna od 12 županija, uz Grad Zagreb, čije područje je sustavno branjeno od tuče.

Varaždinska županija ove sezone od tuče neće biti branjena raketama, o čemu je DHMZ službeno obavijestio Županiju. Iz DHMZ-a navode da su razlog tome ograničena financijska sredstva i male količine raspoloživih protugradnih raketa, te da su zbog toga raketnu komponentu obrane od tuče u mogućnosti provoditi samo na istočnom branjenom području, na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, te dijelu Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije.

Nordijsko hodanje TRAKOŠĆAN 2019 Prvi festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

S obzirom na to, Varaždinska županija još jednom poziva poljoprivrednike da svoje usjeve i nasade osiguraju putem EU polica.

- Napominjemo da Županija i ove godine provodi mjeru pod nazivom „Održiva poljoprivredna proizvodnja“, a koja je uvedena s ciljem da se poljoprivrednike rastereti u redovnom poslovanju te ih potakne da osiguraju svoje usjeve, nasade i stoku. Zahtjev se podnosi na posebnom obrascu, koji se može dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije ili preuzeti na internetskoj stranici www.varazdinska-zupanija.hr – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.