Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
TRAKOŠĆAN 2019

Prvi festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

Nordijsko hodanje
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Festival je nešto novo u turističkoj ponudi županije, a manifestacija će spojiti prirodne i kulturne ljepote te jedno iznimnu zdravu aktivnost

U povodu Svjetskog dana voda, u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka 2019. u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom TRAKOŠĆAN 2019. Festival se organizira u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Gorski Kotar zeleno srce hrvatske Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

Kako je naznačila predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević ovaj Festival je nešto novo u turističkoj ponudi Varaždinske županije.

- Želimo spojiti našu turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote naše Županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje. Dobro je poznato da je ono pogodno za sve generacije, od onih najmanjih do najstarijih te zato pozivam sve da se odazovu ovoj manifestaciji. I sama sam odnedavno članica ove Udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje – rekla je Natalija Martinčević te pohvalila rad i aktivnosti Udruge Drava.

Predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija napomenula je kako je nordijsko hodanje postalo omiljeni hobi za mnoge Varaždinke i Varaždince, a direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini je istaknuo kako će subota na Trakošćanu svakako privući veliki broj šetača, ali i turista iz susjednih Županija. 

ITB sajam i Dunavski salon Nijemcima sve poželjnija destinacija istok Hrvatske