Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Poticanje IT sektora

Digitalna Dalmacija uskoro će se useliti u nove, uređene prostore na Splitu 3

Foto: Splitsko-dalmatinska županija Nova zgrada
Župan Boban sa suradnicima obišao radove koji su pri kraju, a nakon njih ovaj će se splitski kvart obogatiti novim sadržajima

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, pročelnica UO za upravljanje nepokretnom imovinom Anamarija Bralić te pročelnik UO za informatiku i zajedničke poslove Damir Brčić na Splitu 3 obišli su prostore u koje će se uskoro useliti Digitalna Dalmacija.

– Obišli smo i buduće prostore Centra izvrsnosti te novih ordinacija opće prakse. Zadovoljan sam izvršenjem radova, a prostor Digitalne Dalmacije u nekadašnjoj robnoj kući Varteks vrlo bi brzo trebao biti gotov. Zadovoljan sam i radovima na Centru izvrsnosti i ordinacijama, a ti prostori također bi brzo trebali biti gotovi. Iskreno se nadam da će Split 3 završetkom ovih radova biti obogaćeni novim sadržajima, a da će Digitalna Dalmacija biti pri ruci mladim ljudima koji iziđu sa Sveučilišta u Splitu, koji su se odlučili ući u poduzetništvo kroz informatički svijet – izjavio je Boban.

Digitalna Dalmacija je projekt koji je pokrenula Splitsko-dalmatinska županija s ciljem poticanja i razvoja IT/Tech sektora u regiji. Već punih šest godina, Digitalna Dalmacija uspješno provodi niz programa za digitalnu transformaciju Splita i Dalmacije, organizirajući programe s poduzećima i fakultetima, a rad će se sada proširiti kako bi dodatno podržao rast IT područja.

Novi prostor na adresi Ruđera Boškovića 25 na Splitu 3 osmišljen je kao inkubator za startupe, zajednički radni prostor te dnevni centar za interakciju cijele lokalne tehnološke zajednice. Ovaj prostor omogućit će poslovne, promocijske i stručno-edukativne aktivnosti unutar tehnološke zajednice. Stručnjaci, entuzijasti i vizionari sastajat će se u novom prostoru kako bi dijelili ideje i surađivali. Ovo će biti mjesto gdje će se odvijati poslovne i edukativne aktivnosti koje oblikuju našu tehnološku budućnost, otkriveno je na portalu župan.hr.

Digitalna Dalmacija je centar inovacija i napretka, usmjeren na praktične programe cjeloživotnog obrazovanja s naglaskom na kibernetičku sigurnost, umjetnu inteligenciju i web 3.0 tehnologije. Potiče se razvoj digitalnih vještina ključnih za uspjeh u današnjem digitalnom svijetu. 

storyeditor/2024-09-05/WhatsApp_Slika_2024-09-04_u_10_33_42_f6c6404c.jpg Uglavnom volonteri i zaljubljenici u ono čime se bave Županija dodijelila 185.000 eura udrugama i umjetnicima storyeditor/2024-08-29/WhatsApp-Image-2024-08-27-at-11_54_40.jpeg Svi koji su se javili na javni poziv i udovoljavaju uvjete dobit će ugovore nakon rebalansa županijskog proračuna Solari za sve: župan uručio ugovore za ugradnju solara i dizalica topline storyeditor/2024-08-29/vodosprema1.jpg Dalmatinska zagora sve je zanimljivija turistima koji su je tek počeli otkrivati Radovi na vodospremi Seline u Općini Muć: u prvom valu 150 priključaka