Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibenik dogovorio jednostavniji prijevoz do aerodroma

Direktan autobus prema zračnim lukama u Zadru i Splitu

Foto: Grad Šibenik
Cijena karte je 60 kn, a može se kupiti u autobusu ili na kolodvoru

Grad Šibenik u sklopu provedenog javnog poziva „Nabava usluge shuttle prijevoza putnika na relaciji od grada Šibenika prema zračnim lukama u Zadru i Splitu i obrnuto“ odabrao je zajedničku ponudu autoprijevoznika Denisa Smodlake i tvrtke Pućo za održavanje direktne autobusne linije na navedenim relacijama u razdoblju od dva mjeseca – istaknuli su iz šibenske gradske uprave.

Zračna luka Rijeka Poslovanje Zračna luka Rijeka ove godine očekuje rast prometa do 10 posto

Izabrani autoprijevoznik će, kako se navodi, obavljati prijevoz za vrijeme trajanja pilot-projekta povezivanja grada Šibenika s navedene dvije međunarodne zračne luke, odnosno od 29. lipnja 2019. do 28. kolovoza 2019. Autobusi, kako obavještavaju iz gradske uprave, polaze s Autobusnog kolodvora u Šibeniku, a karta se može kupiti u autobusu ili na šalteru Autobusnog kolodvora u Šibeniku.

– Vozni red dostupan je na poveznici www.sibenik.hr/bus. Cijena karte za prijevoz putnika u jednom smjeru s uključenom cijenom prtljage iznosi 60 kuna. Pilot-projekt provodi se u sklopu projekta STEP-UP (Sustainable Transport E-Planner to Upgrade the IT-HR mobility) koji se provodi iz programa prekogranične suradnje Interreg Italy – Croatia CBC Programme 2014.-2020. – zaključili su iz gradske uprave.