Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Lakši pristup do kina

Dizalo za osobe s invaliditetom u POU

Foto: Grad Kutina
Ugradnju lifta sufinanciralo je Ministarstvo branitelja

Pučko otvoreno učilište Kutina dobilo je dizalo za osobe s invaliditetom. Za to su dobili 100.000 kuna preko javnog poziva Ministarstva branitelja za projekte pristupačnosti za osobe s invaliditetom na građevinskim objektima javne namjene. Ukupna je investicija 250.000 kuna.

Ministar branitelja Medved u Kutini Ministar podupire projekt Kutina će dobiti novu zgradu koja će riješiti nekoliko gorućih problema branitelja

– Veseli nas što smo uspjeli izgraditi lift za osobe s invaliditetom koji je bio prijeko potreban kako bi osobe s invaliditetom mogle posjećivati kinoprojekcije i ostale kulturne sadržaje koje nudi Učilište. Na ovome nećemo stati, vladajuća koalicija u svom planu rada vladajućeg mandata ima plan svake godine omogućiti pristup osobama s invaliditetom na minimalno jednu od zgrada koje su od društvenog značaja u Kutini – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodavši kako trenutačno pripremaju projektnu dokumentaciju za zgradu Vatrogasne postrojbe u kojoj se nalaze uredi državne uprave i inspektorijata te Dom hrvatskih branitelja.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

– Postavit ćemo lift i u zgradi gradske uprave u sklopu projekta energetske obnove kako bi se osobama s invaliditetom omogućio lakši pristup našim uredima na gornjoj etaži – dodao je Babić istaknuvši kako je tijekom prošle godine realizirana pristupna rampa kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup do infopulta te katastra i porezne uprave.