Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
PGŽ Osnovnoj školi Skrad darovao kombi vozilo

Djeca će do škole odsad putovati sigurnijim vozilom

Kombi vozilo za OŠ Skrad
Foto: Primorsko-goranska županija
Primorsko-goranska županija do sada je nabavila 19 kombi vozila za 10 škola u Gorskom kotaru, a započela je 2002. godine kako bi se riješio problem velike udaljenosti pojedinih naselja i loše prometne povezanosti

Devetero učenika Osnovne škole Skrad odsad će u školu putovati novim školskim kombi vozilom. Trošak nabave iznosi oko 182.000 kuna, podmirila ga je Primorsko-goranska županija, a prevozit će djecu prema Gornjem i Donjem Kupjaku, Zalesini, Divjakama i Gornjoj Dobri. Ključeve vozila ravnatelju škole Vjekoslavu Pintaru predale su zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. 

Vrh Vojak na nadmorskoj visini 1396 m planine Učka Projekt Učka 360˚ Centar za posjetitelje bit će izgrađen na 930 metara nadmorske visine

- Moramo brinuti o sigurnosti djece, kombi je u potpunosti opremljen za zimske uvjete koji vladaju u Gorskom kotaru - istaknula je zamjenica Medarić, dok je pročelnica Stilin dodala kako sve goranske osnovne škole imaju kombi vozila, a nabavljaju se nova prema potrebi, s obzirom na njihovu starost.

- Stari kombi ima 12 godina i bit će doniran Općini Skrad - rekao je ravnatelj Pintar uz napomenu da je Općina posuđivala svoje vozilo školi ako bi njihovo bilo na popravku. Načelnik Općine Skrad Damir Grgurić rekao je kako Općina redovito pomaže školskoj djeci nabavkom školskih udžbenika. 

Primorsko-goranska županija do sada je nabavila 19 kombi vozila za 10 škola u Gorskom kotaru, a započela je 2002. godine kako bi se riješio problem velike udaljenosti pojedinih naselja i loše prometne povezanosti.

Snijeg u Delnicama Zimska služba U Delnicama ujutro 17 cm snijega