Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
gradonačelnica obišla gradilište

Djeca Dolaca napokon će dobiti pravo mjesto za igru i druženje

Foto: radioorahovica.com
Radovi na gradnji dječjeg igrališta u naselju Dolci financiraju se iz natječaja LAG-a „Papuk“

Potpisivanjem ugovora između Grada Orahovice i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stvoreni su uvjeti za provođenje planiranih aktivnosti na projektu građenja i opremanja dječjeg igrališta Dolci. Izvođač radova Grapa iz Osijeka uveden je u posao krajem svibnja, a kako napreduju radovi, uvjerila se gradonačelnica Ana-Marija Petin pri obilasku gradilišta.

Investicija od 250 tisuća kuna Kultno igralište brojnih orahovačkih sportaša i rekreativaca u novom ruhu

Radovi na gradnji dječjeg igrališta u naselju Dolci financiraju se iz natječaja LAG-a „Papuk“ za poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu, iz Europskog poljoprivrednog fonda.

Intenzitet ugovorene potpore projektu je 166.781,25 kuna bespovratnih sredstava, što iznosi 90 posto procijenjene vrijednosti projekta. Vrijednost ugovorenih radova je 144.558,75 kuna, navodi se na stranicama Radio Orahovice. Osim radova u Dolcima, aktivnosti projekta koje slijede jesu opremanje igrališta dječjim igralima i urbanom opremom, postavljanje ograde te provođenje elemenata vidljivosti projekta.

Obilježen Dan državnosti "Odluka koja je trasirala put prema slobodi"

– Radovi teku svojom dinamikom i bit će završeni kako smo i predvidjeli. Djeca Dolaca napokon će dobiti igralište na kojem će zajedno sa svojim roditeljima moći provoditi svoje slobodno vrijeme. Veselimo se što će i ovo obećanje biti ispunjeno – rekla je gradonačelnica Petin za obilaska radova.