Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završene besplatne ljetne igraonice u Dugom Selu

Djeca lovila ribu i iskusila život u prirodi

Radionice u Dugom Selu
Foto: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo
Sadržaj radionica bio je raznolik, pa je u ponudi bilo svega, od škole jahanja i tečaja kuhanja do znanstveno-kreativne radionice

Šestotinjak djece iz Dugog Sela osnovnoškolskog uzrasta provelo je vrijeme, umjesto na Facebooku i video igrama, na edukativnim radionicama i ostalim zabavnim aktivnostima u prirodi.

Cilj ovih radionica bio je povratak djece aktivnostima u prirodi i pobuđivanje interesa za najrazličitije sportske sadržaje. Interest je bio velik; zapravo tako velik da su organizatori morali ponavljati pojedine programe kako bi ostvarili svoj glavni cilj, a taj je da djeca kvalitetno iskoriste slobodno vrijeme dok još nisu otputovala na more ili nekamo na odmor. A program je zaista bio zanimljiv: mališani su učili kako preživljavati u prirodi i loviti ribu, sve veća popularnost kulinarskih TV serija stvorila je pravu navalu na tečajeve kuhanja za djecu u organizaciji s Gradskim društvom Crvenog križa Dugo Selo. Bila je tu i mala izviđačka škola kao i škola jahanja koju je uz kompletnu logistiku organiziralo i stručno vodstvo voditelja Centra za rehabilitaciju Stančić.

Dugo Selo Investicija od 85.000 kuna oduševila vlasnike pasa Otvoren prvi vau park u Dugom Selu

Velik je interes bio i za gađanje zračnom puškom ili pak za atletiku, rolanje, badminton, borilačke vještine i druge manje eksponirane sportove, što je dobar pokazatelj zajednici športskih udruga Grada Dugog Sela da osnuju nove klubove.

Svoje su mjesto u ponuđenoj paleti igraonica našli i popularni sportovi poput nogometa, košarke i rukometa. Od plesova tu su bili mažoret i klasični ples, a što se znanstvenog i umjetničkog sadržaja tiče, bilo je i arheoloških, znanstveno-kreativnih, likovnih i glumačkih radionica. Ukupni dojmovi bili su iznimno pozitivni stoga su vrlo zadovoljni Grad Dugo selo, koji je financirao aktivnosti, kao i Pučko otvoreno učilište koje ih je organiziralo.

okoliš uređenje okoliša Brojni vrtići i osnovne škole pridružili se Zelenom tjednu