Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novi sadržaji za igru mladih Kutinčana

Dječja igrališta Nevena i Maslačka dobila su novo, ljepše ruho

1/2
Foto: Grad Kutina
Nakon energetske obnove objekata vrtića, sada su postavljene nove sprave za dječju igru i vježbanje koje ispunjavaju sve zakonske propise

Obnovljena su dječja igrališta u kutinskim vrtićima „Neven“ i „Maslačak“.

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića obuhvaća neophodna ulaganja u uređenje okoliša i vanjskog terena s fiksnom opremom te adaptaciju unutarnje dvorane “Maslačak” koja uključuje oblaganje podnim oblogama. Ukupni su troškovi 943.000 kuna od čega Grad Kutina financira svojim sredstvima 590 tisuća kuna, a Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira iznosom od 353 tisuće kuna.

Svehrvatska državna smotra Kutina je bila domaćin državnih Dana kruha

U skladu s propisima

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je, pri obilasku obnovljenih igrališta, da je ovo nastavak nakon energetske obnove objekta s ciljem poboljšanja kvalitetnih uvjeta za boravak djece.

– Postojeća dječja igrališta nisu adekvatna te u skladu s time zahtijevaju dodatna neophodna ulaganja koja će biti u skladu sa zakonskim propisima. Novosagrađena dječja igrališta će jačati i poboljšati motoričke sposobnosti djece. Neophodna ulaganja odnose se i na adaptaciju unutarnje dvorane “Maslačak”. Dosadašnje stanje unutarnje dvorane nije bilo adekvatno za ugodan boravak djece koji uključuje igru i vježbanje. Provedba projekta doprinijet će znatnom poboljšanju motoričkih sposobnosti djece, sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega te ugodnom boravku što će pospješiti kvalitetu kako boravka djece u prostoru tako i rad zaposlenika vrtića – istaknuo je gradonačelnik Babić koji je igrališta obišao sa suradnicima i ravnateljicom DV-a Kutina Sandrom Todorov.

– Drago nam je da se nakon vanjskog uređenja i energetskih obnova oba naša velika objekta “Neven” i “Maslačak” realizira i obnova naših igrališta čime ćemo omogućiti djeci nove sadržaje za igru te sprave koje su po zakonu struke sigurne za djecu i u skladu s time izrađene u svim zakonski propisanim normativima – istaknula je Todorov te dodala kako je ideja da se u spomenutim vrtićima naprave igrališta za djecu prema dobi i uzrastu kako bi se njihove motoričke sposobnosti uspješno razvijale.

Završena obnova bjelovarskog Borika vrijedna 2,1 milijun kuna Park zapuštan 30 godina dobio je novi izgled, učionicu na otvorenom, trim-stazu...

Novo igralište i u K. Slatini

Kako je naglasio Mišel Novosel, voditelj projekta, Grad Kutina trenutačno je u provedbi projekta koji se financira iz Programa ruralnog razvoja u sklopu kojeg će se sagraditi novo igralište u Kutinskoj Slatini vrijedno 400 tisuća kuna.

U lipnju je sanirano i dječje igralište na središnjem gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana gdje su zamijenjeni podloga i dotrajale sprave. Sanacija i zamjena sprava stajala je 20.000 kuna, a zamjena dotrajalog gornjeg sloja gumene podloge u ukupnoj površini od 192 četvorna metra 
46.000 kn.