Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Svehrvatska državna smotra

Kutina je bila domaćin državnih Dana kruha

Foto: Grad Kutina
U Kutini su se na Danima kruha okupila 54 izlagača iz cijele Hrvatske

Kutina je bila domaćin Svehrvatske državne smotre – Dana kruha 2019. na kojoj su sudjelovale škole, vrtići, udruge i organizacije iz cijele Hrvatske. Organizirale su je Turistička zajednica Grada Kutine i Udruge Lijepa naša u suradnji s Koordinacijom Kutina – grad prijatelj djece.

U sklopu Dječjeg tjedna susret s gradonačelnikom Školarce najviše zanimalo opremanje škola i igrališta

U bogatom programu nastupili su dječji KUD-ovi Repušnica, Moslavina i KUD Ivančice te predstavnici osnovnih škola s kutinskog područja. Snop pšenice predan je u ruke domaćinu, kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću, koji je rekao da je ponosan što se državna smotra Dana kruha održava upravo u Kutini koja će se potruditi biti dobar domaćin svim gostima u Moslavini.

Predsjednik Udruge Lijepa naša Ante Kutle državnu smotru u Kutini nazvao je najboljom Svehrvatskom smotrom Dana kruha koja je održana do sada, kako zbog dobre organizacije tako i zbog sjajnih ovogodišnjih uradaka u kojima sudjeluju i mladi i stari.

Poticanje poduzetništva i obrta Za poticanje zapošljavanja u proračunu osigurano 400.000 kn

Smotru je otvorio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pozdravljajući napore svih sudionika u izradi proizvoda od kruha te najbolje prezentacije onog što nam zemlja daje i od čega svi živimo, a što se prenosi s generacije na generaciju.

Po otvorenju smotre održana je procesija uz svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Mato Draganović.