Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poticanje poduzetništva i obrta

Za poticanje zapošljavanja u proračunu osigurano 400.000 kn

Foto: Grad Kutina
Za ove poticaje grada natječaj je otvoren do 31. listopada

Grad Kutina potpisao je Sporazume o sufinanciranju novog zapošljavanja i samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi na području Kutine sa 17 obrtnika i poduzetnika.

Uz Europski tjedan mobilnosti Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

Zasad ugovor sa 17 poduzetnika

– Interes je grada da što više novih poduzetnika počne realizaciju svojih poduzetničkih projekata i Grad Kutina nastoji im što više pomoći u tom naumu – rekao je prilikom potpisivanja Ante Knezović, uime Odbora za gospodarstvo Grada Kutine.

Naime, kako bi se izravno utjecalo na razvoj poduzetništva i obrta, odnosno povećao broj zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti Grad Kutina dodjeljuje od 2012. bespovratna sredstva za poticanje novog zapošljavanja i obrazovanja za određena zanimanja te sezonsko zapošljavanja.

– Sredstva za sufinanciranje su osigurana u proračunu Grada Kutine u visini od 400.000 kuna. Za dodjelu sredstava rok je za prijave 31. listopada te pozivam sve koji imaju uvjete da se prijave za mjeru – rekao je Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Kutine dodavši kako je samo lani dodijeljeno bespovratnih sredstava za 35 poslodavaca i to za 45 novozaposlenih osoba: od toga za novo zapošljavanje bilo 20, a za samozapošljavanje čak 25 osoba.

Biciklistički klub Kutina Na 1. maratonu "Kutina ZA Vukovar" 20-ak biciklista

Sredstva su u ovom krugu dobili 17 poduzetnika i obrtnika u ukupnom iznosu od 172.200 kn za osam novozaposlenih, 10 samozaposlenih i jedno dodatno obrazovanje.

– Trenutačno sam samozaposlen, posla ima u gradu, odlična je radna klima. Ponude pristižu, a na godinu nadam se zaposliti barem jednu do dvije osobe. Treba zaista ostati i raditi u Kutini, a ovi poticaji pomažu čovjeku za brži i kvalitetniji rad – rekao je Dalibor Baković, vlasnik EMB-Baković koji je potpisao sporazum s Gradom.

Razvoj poduzetničkih zona

– Grad Kutina godišnje za pomoć gospodarstvu grada kroz razne potpore izdvoji pet milijuna kuna iz vlastitog proračuna i nastoji biti na raspolaganju svojim poduzetnicima. Stojimo na raspolaganju svima koji žele krenuti u poduzetničke vode, a najviše smo orijentirani na razvoj poduzetničkih zona u kojima pokušavamo dovesti što više investitora – dodao je gradonačelnik Zlatko Babić.