Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Završena obnova bjelovarskog Borika vrijedna 2,1 milijun kuna

Park zapuštan 30 godina dobio je novi izgled, učionicu na otvorenom, trim-stazu...

1/18
Foto: Facebook Grad Bjelovar
Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da radovi tu ne staju, nego će iduće godine početi obnova spomen-parka koji će biti bolje osvijetljen

Završena je obnova poznatog bjelovarskog sportsko-rekreacijskog parka Borik nakon što se čak 30 godina ništa nije obnavljalo. Među ostalim, postavljeni su novi sadržaji poput dječjeg igrališta i učionice na otvorenom, sportski tereni dobili su nove podloge, asfaltirane su staze, uređena trim-staza, postavljen sanitarni čvor, rekonstruirana je stara i postavljena nova javna rasvjeta, uređen je okoliš.

Foto: Facebook Grad Bjelovar

Zajednički projekt ŽUC-a te općina i gradova Obnovljeno 200 kilometara županijskih cesta

Zasađeno 77 stabala

– Radovi na obnovi Grad Bjelovar stajali su 2,1 milijun kuna – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak koji je sa suradnicima obišao Borik.

Također, napomenuo je i da tu ulaganja u Borik, koji koriste mnogi rekreativci, ali i aktivni sportaši, ne prestaje. Naime, Grad će osluškivati potrebe građana i, uz redovna ulaganja, ulagati dodatno u ono što bude potrebno da park bude mjesto sportskog i društvenog života. Sljedeće godine, istaknuto je, uređivat će se i prostor spomen-parka.

Foto: Facebook Grad Bjelovar

– Park ni u jednom trenutku tijekom radova nije bio zatvoren, naši su ga građani mogli svakodnevno koristiti. Već sada možemo najaviti nastavak obnove u drugom dijelu Borika, odnosno u spomen-parku. Ondje planiramo napraviti dodatne staze i cijeli dio daleko bolje osvijetliti. Onda će to biti jedna lijepa, cjelovita priča – zadovoljno je dodao gradonačelnik Hrebak.

Prostor za mlade Obnova kultne Barake

Dodao je i da su najveći problem tijekom obnove predstavljala bolesna stabla koja su se, odlučila je struka, morala srušiti. Srušeno je ukupno njih 56. Kako bi spasili situaciju na Boriku, koji građani zovu plućima grada, zasadili su 77 novih stabala, i to sve pod vodstvom Ivana Šepovala.

Foto: Facebook Grad Bjelovar

Uživancija u svako doba

– Ljudi iz Zagreba odredili koliko ćemo i koja stabla srušiti jer bi u suprotnom predstavljala opasnost. Odmah smo u suradnji s gradonačelnikom odlučili zasaditi nova pa smo tako zasadili njih 77, ali tu ne stajemo, planiramo saditi još. Borik to zaslužuje, mi smo tu znali biti po cijele dane i uvijek je bilo ljudi, u svako doba dana, a popodne je ovdje prava uživancija, predivno je. Sada čekamo izlazak vegetacije kada ćemo rezati neke grane, ali park je potpuno siguran i nema daljnje sječe – objasnio je Ivan 
Šepoval.

U Bjelovaru održana konferencija posvećena poduzetnicama, veleposlanik SAD-a poručio: 'Posao se započinje iz strasti, a ne iz ideje da je to prilika za veliku zaradu'