Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prostor za mlade

Obnova kultne Barake

Foto: Grad Kutina
– Bivša Baraka nije odgovarala potrebama mladih za njihova druženja te smo smatrali da Grad treba pomoći mladima i omogućiti im prostor za događanja koja odaberu prema svojim preferencijama i potrebama, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić

Grad Kutina i Kulturni centar mladih (KCM) zajedno adaptiraju kultni klub Baraka koji je osnovan 1996. na rubu grada. Osim što su mnogi domaći glazbeni sastavi na početku karijera gostovali ovdje, Baraka je među prvima ugostila sastave i izvan granica RH. No unatoč svemu objekt je godinama propadao te je zatvoren 2014. Prije koju godinu i gradska uprava uključila se u obnovu Barake pa je Grad Kutina od 2017. do 2019. uložio oko pola milijuna kuna za obnovu Barake.

Uz Europski tjedan mobilnosti Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

– Bivša Baraka nije odgovarala potrebama mladih za njihova druženja te smo smatrali da Grad treba pomoći mladima i omogućiti im prostor za događanja koja odaberu prema svojim preferencijama i potrebama – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Kako bi Baraka ponovno zasjala, potrebno je još sredstava i popravaka. Do kraja godine trebala bi biti sređena sviraonica, backstage za bendove, prostor za opremu, studio, mali WC, ured za KCM i djelomično dvorana. – Baraka neće biti samo mjesto za izlaske nego multifunkcionalan prostor za rad mnogih udruga.

Organizirat ćemo tečajeve, radionice i razna događanja u većem obimu nego do sad – rekla je Maja Mašala u ime KCM-a.