Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zajednički projekt ŽUC-a te općina i gradova

Obnovljeno 200 kilometara županijskih cesta

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Stipo Šapina: Ove godine u zajedničku obnovu bit će uloženo 36 milijuna kuna

Županijska uprava za ceste, zajedno s nekim gradovima i općinama, već nekoliko godina provodi projekt po kojem se županijske prometnice obnavljaju po principu 50:50 posto. Po pola troškova snosi ŽUC, pola općina, tj. grad na kojem se području cesta nalazi. Time je obnova važnih prometnica ubrzana u odnosu na situaciju kada bi ih ŽUC sam obnavljao.

Nova akademska godina na Metalurškom fakultetu u Sisku Stipendiranjem i novim studijem do većeg broja upisanih studenata

– Do sada je, ili će to biti do kraja godine, ove godine biti završena obnova 38 kilometara cesta u raznim gradovima i općinama. Ovdje moram reći da veliki broj, odnosno jedan dio općina i gradova ne želi sudjelovati u ovakvom projektu, međutim smatram da je to jedan izvrstan model – rekao je župan Ivo Žinić istaknuvši kako su u zadnje tri godine obnovili više od 200 kilometara županijskih cesta.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina dodaje kako su tijekom ove godine realizirali već 18 milijuna kuna projekata obnove cesta po ovom modelu, a do kraja godine će realizirati dodatnih 18 milijuna kuna.

TRI POBJEDNIKA U Sunji održano državno natjecanje u oranju

– U tijeku je u osam općina i gradova izgradnja po ovom modelu. Tu su Glina, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica, Lipovljani, tako da su u svim općinama koje su potpisale ovaj model u tijeku radovi. Na dva natječaja smo imali žalbeni rok. Radi se o Općini Lekenik, međutim žalbeni rok je završen i mi očekujemo da će uskoro u toj općini započeti radovi – rekao je Šapina.