Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Bjelovaru održana konferencija posvećena poduzetnicama, veleposlanik SAD-a poručio:

'Posao se započinje iz strasti, a ne iz ideje da je to prilika za veliku zaradu'

Foto: Facebook Grad Bjelovar
U Hrvatskoj je tek 21,9 posto poduzetnica, što je mali broj, poručili su na konferenciji

Ovih je dana u prostoru Veleučilišta u Bjelovaru Platforma Aurora.hr u suradnji s Tehnološkim parkom Bjelovar organizirala mini-konferenciju namijenjenu prije svega poduzetnicama, ali i poduzetnicima općenito. Cilj je bio potaknuti poduzetništvo, inovativne ideje, pokazati dobre primjere u praksi te podijeliti savjete. Stoga su se pridružile iskusne, svjetski poznate poduzetnice koje su podijelile svoje priče.

Sedmi Salon inovacija Inovatori iz cijele Hrvatske u Bjelovaru i ove godine predstavili svoje izume

Inspirativne priče

Konferenciji je prisustvovao i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj NJ. E. Robert Kohorst te gradonačelnik Dario Hrebak, a događaj je bio ispunjen inspirativnim poduzetničkim pričama, najavom novog projekta namijenjenog poduzetnicama i radionicom iskusne poduzetnice Paule Marshall. Ostale gošće bile su poduzetnice Nena Obrovac, Vesna Milanović te Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

– Aurora.hr je projekt koji financira Veleposlanstvo SAD-a. Tu smo kako bismo poduprli sve poduzetnice, bez obzira u kojoj su fazi poslovanja. To radimo objedinjujući sve informacije koje postoje i pružajući im točno onakav sadržaj kakav im treba. Žene su u Hrvatskoj poduzetnice u 21,9 posto slučajeva, što svakako nije dovoljna brojka – pojasnila je Helena Habdija, projekt menadžerica Aurora.hr-a.

Lijepa vijest gradu za njegov dan stigla iz Zagreba Gradu Bjelovaru Vlada odobrila još 10,2 milijuna kuna za 14 projekata

Životnu priču ispričala je i Paula Marshall, vlasnica The Bama Companies koja je s prisutnima podijelila priču o uspjehu obiteljske tvrtke koja godinama posluje s najpoznatijim lancima restorana brze prehrane poput McDonaldsa ili Pizza Cuta. Nazočnima se obratio i veleposlanik SAD-a.

Bitno je preuzeti rizik

– Što se tiče ulaska žena u poduzetničke vode, ali i općenito, mislim da je najbitnije imati hrabrosti za preuzimanje rizika. Puno je gore uopće ne pokušati nešto ostvariti. Žene bi trebale biti puno agresivnije i odlučnije. Moj savjet poduzetnicama prilično je jednostavan: posao se započinje iz strasti, a ne iz ideje da je to prilika za zaradu. Ne vidim zašto bi poduzetnice u SAD-u bile uspješnije od žena u Hrvatskoj ili obrnuto. Najbitnije je hrabro krenuti u cijelu priču – rekao je veleposlanik Kohorst.