Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Lijepa vijest gradu za njegov dan stigla iz Zagreba

Gradu Bjelovaru Vlada odobrila još 10,2 milijuna kuna za 14 projekata

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Gradonačelnik Hrebak naglasio je da ovaj program financiranja uistinu znači mnogo jer će omogućiti zatvaranje postojećih kredita te time otvoriti prostor za ponovno zaduženje za neke nove projekte

U Grad Bjelovar netom prije proslave njegova dana iz Ministarstva regionalnog razvoja stigle su dobre vijesti. Naime, na sastanku kojem su nazočili državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja Velimir Žunac, saborski zastupnik Miro Totgergeli, predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović te gradonačelnik Dario Hrebak, rečeno je da će Ministarstvo dodatno sufinancirati Grad Bjelovar iznosom od 10,2 milijuna kuna za 14 projekata.

DOM KULTURE U BJELOVARU Predivna revija majki i djece uprizorila je 'Ljepotu majčinstva'

Dosad odobrena 104 milijuna

– Uoči Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja dobivamo krasan poklon, a to je potpora naše Vlade. Naime, Grad Bjelovar prednjači u europskim projektima; u protekle 2 i pol godine ukupno smo prijavili projekata u vrijednosti 198 milijuna kuna, a odobreno je 104 milijuna kuna. Sada smo se okupili jer je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU naše projekte vrijedne 46,8 milijuna kuna sufinanciralo iznosom od 10,2 milijuna kuna – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak, istaknuvši da je iz Fonda za regionalni razvoj EU također sufinancirano 22,2 milijuna kuna, što znači da sam Grad Bjelovar treba izdvojiti 14 milijuna kuna za sve te projekte.

Gradonačelnik je naglasio i da ovaj program financiranja uistinu znači mnogo jer će omogućiti zatvaranje postojećih kredita te time otvoriti prostor za ponovno zaduženje za neke nove projekte.

Obilježen Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja Kušanje meda i vina, utrka Fun Run te besplatne projekcije filma “Slučajni ratnici”

Apsolutni rekorderi

Velimir Žunac tom prilikom naglasio je da je čitava Bjelovarsko-bilogorska županija apsolutni rekorder po povlačenju sredstava iz europskih fondova. – Moram reći da je od ukupno 300 milijuna kuna, koliko je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kroz proračun ove godine sufinanciralo, svaka sedma kuna završila u ovoj županiji, što je čini apsolutnim rekorderom – kazao je Žunac.

Šest mjeseci duga revizija donijela pozitivan rezultat, pohvalio se gradonačelnik ‘Bjelovar je mjerna jedinica za upravljanje javnim novcem i transparentnost’

Zastupnik Miro Totgergeli izrazio je zadovoljstvo konkretnim rezultatima te je u skladu s time istaknuo da Vlada nikome ništa ne poklanja, nego stvara uvjete da oni koji dobro rade realiziraju svoje projekte.