Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sedmi Salon inovacija

Inovatori iz cijele Hrvatske u Bjelovaru i ove godine predstavili svoje izume

1/22
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Udruga inovatora Hrvatske okuplja 28 lokalnih udruga diljem Hrvatske i oni imaju svoje članstvo. Moja procjena je da u Hrvatskoj ima otprilike 500, 600 inovatora, istaknuo je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić

U organizaciji Županijske komore Bjelovar u bjelovarskom hotelu Central ovih je dana održan 7. Salon inovacija koji je i ove godine okupio inovatore kako iz naše županije tako i iz cijele Hrvatske. Manifestaciju je otvorio župan Damir Bajs istaknuvši važnost inovacija.

Održan šesti Kongres savjeta mladih Petir: Svi krajevi moraju biti jednaki da bi se našla rješenja za bolju Hrvatsku

– Inovacije su jedan od motora gospodarstva, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Buđenje naše industrije te dobri gospodarski podaci u našoj županiji sigurno povećavaju potrebu za time. Vidimo i da na ovom 7. Salonu inovacija ima mnogo sudionika, a želimo da, od onih nešto mlađih pa do starijih, kroz inovacije napravimo iskorak i mislim da smo na pravom putu – kazao je župan Bajs.

Inače, Salon inovacija održava se s ciljem da se prikažu dostignuća tvrtki članica HGK, ali i osnovnih i srednjih škola, veleučilišta, ustanova, udruga i svih koji žele predstaviti svoje radove na ovoj izložbi inovacija. Salonu inovacija nazočio je i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić.

Dan starijih osoba Županija Matici umirovljenika dala 95.000 kuna za organizaciju manifestacija

– Više je smjerova i interesa kad je riječ o održavanju Salona inovacija, da inovatori pokažu svoje znanje, trud, rad te tako motiviraju i druge inovatore u svim sektorima, ali i općenito u životu, našem okruženju i zaštiti okoliša. Udruga inovatora Hrvatske okuplja 28 lokalnih udruga diljem Hrvatske i oni imaju svoje članstvo. Moja procjena je da u Hrvatskoj ima otprilike 500, 600 inovatora. Ali inovatorstvo živi i bez tog formalnog organiziranja i njemu treba dati društveni značaj, odnosno treba stvarati preduvjete i kulturu da i u svakodnevnom životu imamo potrebu inovativno i kreativno doprinijeti – istaknuo je Bračić.