Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dan starijih osoba

Županija Matici umirovljenika dala 95.000 kuna za organizaciju manifestacija

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
BBŽ od 2013. kontinuirano podupire rad naših umirovljeničkih udruga, a po izdvajanjima za umirovljenike mi smo prva županija u Hrvatskoj, izjavio je župan Damir Bajs

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor s predsjednikom Matice umirovljenika Bjelovar Josipom Crnogajem o financijskoj potpori projektu udruge za 2019. Naime, bjelovarska Matica umirovljenika javila se na županijski javni poziv za financiranje programa i projekata udruga umirovljenika iz županijskog proračuna za 2019. s programom “Organizacija aktivnosti članova Matice umirovljenika Bjelovar 2019.”.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Održano korisno predavanje: Prijevare osoba u „zlatnim godinama“

Županija je Matici, koja trenutačno ima oko 900 članova, namijenila 95 tisuća kuna, a sredstva će biti utrošena za organizacije prigodnih manifestacija, županijske susrete umirovljenika te za ostale aktivnosti vezane uz zdravstvenu skrb i socijalne potrebe umirovljenika.

– Drago mi je što potpisujemo ovaj ugovor jer, da nema potpore Županije, mi ne bismo mogli raditi. Naša Matica umirovljenika ima 900 članova i ovim putem zahvaljujemo Županiji i gospodinu županu na pomoći – rekao je predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Josip Crnogaj.

Problemi U Dežanovcu ovogodišnja šteta od prirodnih nepogoda 9,2 milijuna kuna

Inače, u okviru spomenutog javnog poziva Županija je osigurala milijun kuna. Program je to koji Županija provodi od 2013. godine i na taj način podupire umirovljeničke udruge u nizu njihovih aktivnosti čiji se opseg povećava iz godine u godinu.

– Bjelovarsko-bilogorska županija je županija u kojoj svaki peti stanovnik ima iznad 65 godina. To pokazuje da postoji velik broj onih koji trebaju pomoć zajednice u nizu aktivnosti. Jasno, obitelj je najvažnija kao i društveno okruženje u kojem jesu, ali potrebne su i aktivnosti  koje se mogu provesti na neke druge načine. BBŽ od 2013. kontinuirano podupire rad naših umirovljeničkih udruga, a po izdvajanjima za umirovljenike mi smo prva županija u Hrvatskoj – izjavio je župan Damir Bajs. 

Velika Gorica Prijave za isplatu božićnice umirovljenicima počinju 7. listopada