Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo omogućava upise u vrtiće putem interneta

Djecu u vrtiće možete prijaviti i aplikacijom eUpisi

Foto: dugoselo.hr
Predstavnice vrtića sastale su se s predstavnicima Grada Dugo Selo da ih obavijeste o kvotama i načinima upisa u vrtiće

Od ove godine upisi djece u dječje vrtiće na području grada Dugog Sela za pedagošku 2019./2020. godinu bit će mogući putem elektroničke prijave roditelja, odnosno putem aplikacije eUpisi.

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya

Roditelji će ove godine imati mogućnost online upisa u dječje vrtiće koji će biti jedinstven za sve vrtiće na području grada, neovisno o osnivaču. Upisi traju od 2. do 15. svibnja, a koordinator eUpisa bit će ravnateljica Dječjeg vrtića Dugo Selo Draženka Sesan. U povodu tog novog načina provođenja upisa, prošlog tjedna su se u Gradskoj upravi Grada Dugog Sela sastale ravnateljice privatnih dječjih vrtića s područja grada kako bi predstavnike Grada upoznale s kvotama slobodnih mjesta za predstojeće upise te kako bi se dogovorili oko novog načina upisa djece.

– Što se tiče upisnih kvota, Dječji vrtić Vrapčić trenutačnom dogradnjom postojećeg objekta povećat će svoje kapacitete za dodatnih 100 djece koja će biti smještena u pet odgojnih skupina, i to dvije jasličke i tri vrtićke, za koliko je zatraženo od Ministarstva – kazala je tom prilikom ravnateljica Hrković.

Dugoselski Crveni križ organizira i dobrovoljno darivanje krvi, u 2018. bilo je 13 akcija, a prikupljeno je 847 doza krvi Slavi se 130. rođendan Krajem godine veliki jubilej Crvenog križa Dugo Selo

– Ovih dana napravljena je prva deka na objektu, a nakon sušenja za otprilike dva tjedna kreće se u izgradnju druge etaže – upoznala je ujedno prisutne s najnovijim tijekom građevinskih zahvata na njihovu dugoselskom objektu.

U Dječjem vrtiću Buba Biba bit će pet slobodnih mjesta, DV Didi imat će 12 slobodnih mjesta za skupinu jaslica te pet slobodnih mjesta za godište 2013. i 2016. U vrtiću Dugo Selo bit će slobodno sedam mjesta i to za djecu 2013., 2014. i 2015. godišta.

pametna rasvjeta, obavijesti o gustoći prometa, pametni spremnici za otpad... Dugo Selo će do 2023. postati 'pametan' grad