Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždinska županija

Do 6. srpnja traju prijave u Centre izvrsnosti

Foto: Varaždinska županija
Riječ je o matematici, informatici, fizici, biologiji, kemiji, astronomiji, robotici, novim tehnologijama, hrvatskom jeziku, likovnoj umjetnosti, povijesti, poduzetništvu i šahu

Daroviti učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije mogu se još do 6. srpnja prijaviti za pohađanje jednog od 13 programa u Centrima izvrsnosti Varaždinske županije.

Županijski plac Brojni posjetitelji uživali u besplatnom tradicionalnom doručku

Riječ je o matematici, informatici, fizici, biologiji, kemiji, astronomiji, robotici, novim tehnologijama, hrvatskom jeziku, likovnoj umjetnosti, povijesti, poduzetništvu i šahu. S polaznicima rade iskusni mentori, a za učenike koji prođu izlučno testiranje pohađanje programa je potpuno besplatno.

Više informacija o programima može se pronaći na internetskoj stranici Centara izvrsnosti www.civz.hr, na kojoj je dostupan i obrazac za online prijavu koju popunjavaju roditelji/staratelji za mlađe učenike ili oni sami. 

Izlučna testiranja bit će u razdoblju od 31. kolovoza do 5. rujna 2020., a o vremenu i mjestu testiranja učenike će putem elektroničke pošte obavijestiti voditelji centra za koji su se prijavili.

Najstariji i najveći u Hrvatskoj Kreće izrada projekata za obnovu i rekonstrukciju jedinstvenog Arboretuma Opeka i dvorca iz 17. stoljeća

Inače, nova školska godina u Centrima izvrsnosti Varaždinske županije počinje početkom listopada, a nastava će se održavati subotom. Varaždinska županija je za učenike izvan Varaždina osigurala besplatan prijevoz te obrok.

Sve dodatne informacije učenici i roditelji/staratelji mogu dobiti od voditelja centara (kontakti na stranicama svakog centra) ili na etc-hrvatska@civz.hr.