Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
slavonski brod

Dođite na besplatne pripreme za državnu maturu

državna matura
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Pripreme iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike održat će se u čak pet termina od 23. veljače do 30. ožujka

Savjet mladih Grada Slavonskog Broda i ove je godine svim učenicima završnih razreda brodskih srednjih škola osigurao besplatne sate priprema za Državnu maturu za tri obvezna predmeta: hrvatski jezik, matematika i engleski jezik. Pripreme u organizaciji Savjeta mladih održavaju se petu godinu za redom, a ove će se godine održati u maloj dvorani Centra mladih subotama u pet termina: 23. veljače, 2. ožujka, 9. ožujka, 16. ožujka i 30. ožujka 2019. od 9 do 14 sati.

Sudjelovanje na Smotri đacima može pomoći u izboru fakulteta smotra fakulteta Maturantima se predstavila 34 fakulteta te MUP i MORH

Sukladno interesima maturanata, prva 3 termina (23. veljače te 2. i 9. ožujka) rezervirana su za B razinu svih predmeta, a druga dva termina (16. i 30. ožujka) za A razinu. U svakome terminu održavat će se pripreme sljedećim redoslijedom: engleski jezik od 9 do 10.30 sati; matematika od 10.45 do 12.15 sati te hrvatski jezik od 12.30 do 14 sati.

Predavači koji će voditi pripreme su: Marijana Zarožinski, profesorica matematike, Nikolina Pranjić, profesorica engleskoga jezika i Martina Lukić Đaković, profesorica hrvatskoga jezika. Za pripreme nije potrebna prijava te maturanti prema interesu mogu izabrati termine i predmete na kojima žele prisustvovati.

kune Transparentnost proračuna Čiste petice za Županiju, Slavonski Brod i šest općina