Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
smotra fakulteta

Maturantima se predstavila 34 fakulteta te MUP i MORH

Sudjelovanje na Smotri đacima može pomoći u izboru fakulteta
1/14
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je financirala prijevoz svih maturanata na Smotru fakulteta

Veliki interes za drugu Smotru fakulteta Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije opravdao je lanjsku inicijativu bjelovarskih studenata za njezinim održavanjem. Naime, bjelovarski su maturanti prošle godine prvi put imali priliku sudjelovati na smotri fakulteta za koju su pokazali velik interes i srednjoškolci, ali i fakulteti.

Na smotri su predstavljena 34 fakulteta iz svih krajeva Hrvatske, a posjetili su je i predstavnici MUP-a te MORH-a kako bi predstavili svoje programe.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Energetska obnova područne škole u Predavcu 1,5 milijuna kuna za podizanje standarda Bolji uvjeti rada za 54 učenika, a uskoro im stiže i novi namještaj

– Prijavili su se fakulteti iz Zagreba, Požege, Osijeka, Križevaca, Vukovara i ostalih gradova. Zahvaljujem županu što je prihvatio našu inicijativu i što Županija financira ovaj projekt – rekao je predsjednik Udruge studenata BBŽ-a Kristian Koščak.

Županija je i ove godine organizirala prijevoz za maturante iz svih županijskih srednjih škola, njih oko 750, kojima će sudjelovanje na Smotri zasigurno pomoći da lakše donesu jednu od najvažnijih odluka u životu, onu kamo nakon srednje škole.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

– Prva Smotra fakulteta pokazala je ono što je ključno, a to je da srednjoškolci koji žele upisati fakultet mogu i trebaju dobiti što više informacija. Županija je pokrovitelj, ali jednim dijelom i organizator te mi snosimo troškove Smotre, dok je Udruga studenata inicijator i glavni organizator, a Smotra fakulteta Udruge studenata BBŽ-a najveća je takva smotra u Hrvatskoj – istaknuo je župan Damir Bajs. 

Obnovit će se škola, a planira se i gradnja vrtića suradnja županije i općine veliko trojstvo Dograđuje se osnovna škola, a u sklopu nje gradi se vrtić